Напишете дума/думи за търсене

комбуча

;
Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Комбуча е подсладен чай, който след това се ферментира с помощта на „скоби“. „SCOBY“ всъщност е съкращение от „симбиотична култура на бактерии и дрожди“

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е напитка, в която ще се влюбите, а тялото ви ще е благодарно заради нейните силни здравословни качества. Това е ферментирала напитка, подобна на комбуча – обикновено леко газирана

д-р Атанас Михайлов: Клеевата тинктура и чаят от комбуча пазят от вируси

д-р Атанас Михайлов: Клеевата тинктура и чаят от комбуча пазят от вируси

Как да се предпазим от грип и настинка, повишавайки имунитета си, ни съветва хомеопатът и фитотерапевт с 30-годишна практика и голяма популярност особено сред българските майки д-р Атанас Михайлов.

Александър Андонов: Суперхраната мумио е божествен лек за редица болести

Александър Андонов: Суперхраната мумио е божествен лек за редица болести

В своя сайт www.alex-andonov.com победителят в конкурса Best Model of Bulgaria'96 Александър Андонов има рубрика „Код на младостта”, в която описва храни

3 причини да пием комбуча

3 причини да пием комбуча

Хората от китайската династия Ян в Китай още 250 г преди Христа ферментирал чай. Наричали я еликсир на безсмъртието. Няколко века по-късно в Русия била известна като чаен квас.

Напитки, които заместват кафето

Напитки, които заместват кафето

Кафето вероятно е най-популярната напитка на планетата - всекидневно в света се изпиват над 1 милярд чаши кафе. Има много теории за влиянието на кафето върху човешкия организъм.

Кои са естествените пробиотици за здрави черва

Кои са естествените пробиотици за здрави черва

Терминът „пробиотични храни“ се използва, за да обозначи даровете от природата, които съдържат здравословни бактерии, виновни за процеса на ферментация.

X