Напишете дума/думи за търсене

Любов в залеза на живота, която идва в точното време

Любовта рядко ни предупреждава, когато дойде. Няма камбани, няма покани и няма развети знамена, които да ни позволят да я видим отдалеч. Въпреки това има моменти, когато изглежда, че е чакала идеалния повод да се появи. Любовта в здрача на живота е такава. Като добре дошъл маяк на радостта.

Тази любов се отнася до онова тихо чувство на обич и разбиране, което идва точно в точния момент. Това е кулминацията на многогодшния житейски опит и мъдростта да знаем какво не искаме и за какво копнее сърцето ни.

За усещане за заедност между двама души, което няма нищо общо с бързането или преувеличаването на минали връзки.
Любовта в здрача се храни с преживявания. Идва момент, в който знаем отлично какво искаме, което ни дава шанс да изпитаме тиха и красива страст.

Обича днес и винаги
С годините хората изпитват огромно количество емоции и чувства, свързани с любовта. От съвсем малки започваме да усещаме силно, биещо сърце, нуждаещо се от силни емоции.

В младостта, особено през пубертета, сърцето ни се събужда от необуздана страст, която ни кара да изживеем интензивно всяка емоция на душата. Толкова много, че ако не си с този, когото обичаш, може да ти навреди. Първата любов е чист огън, дива природа и изгаряне без граници.

По-късно идват други взаимоотношения, които съчетават опит и открития за другия. Любовите на нашата младост, които може да са вариации на това, което вече сме изпитали. Те обаче поддържат нотка на юношеска незрялост и непрекъснато дърпане на въжето в наша посока, въпреки че полагат основите на нашата личност.

Най-накрая, след дълъг процес на болка, страдание, удоволствие и диалог, идва времето за зрялата любов. Сърцата ни са преминали през толкова много партньори, че се нуждаят от заслужената почивка на воин и знаят как да я получат, защото се познават добре. Те са натрупали богат опит и знаят много за душите си.

Здрачна любов във филмите
Холивуд ни дава красиви примери за любов в здрача на живота. Незабравими истории, които ни напомнят, че истинската любов си струва да бъде чакана. Кой не е усещал, че сърцето му се стопля от прекрасното приключение на Катрин Хепбърн и Хенри Фонда в „На златното езеро“?

Но говорейки за дълбоки емоции и любов на ръба на здрача, не може да пренебрегнем интензивната история между Клинт Истууд и Мерил Стрийп в „Мостовете на Медисън“. Страст в здрача на двама души, които откриват, че все още имат сърца, които бият в гърдите им.

Бил Мъри намира в „Изгубени в превода“, Шърли Маклейн я намира до стария астронавт Джак Никълсън в „Условия на нежност“ или Шон Конъри и Одри Хепбърн в „Робин и Мариан“ и прочее.


Красотата на любовта на здрача
Когато настъпи любовта на здрача, ние най-накрай преставаме да бъдем роб на своите страсти. По това време всичко изглежда много по-лесно. Да бъдеш отделен от човека, когото обичаш в младостта си, сякаш унищожава душата ти. Въпреки това с мъдрост и търпение, които идват с опита, ще може да историята на любовта много по-добре.

„Всички страсти са добри, стига да ги притежаваш, и всички те са лоши, когато те поробят”.
-Жан-Жак Русо-

Всички преживявания, които сме преживели, както болезнени, така и не, ще ни помогнат да ценим човека до нас. В същото време ще открием, че трябва да разберем партньора си и между двамата се създава прекрасна комбинация и уникална комуникация.

Но не забравяйте, че любовта на здрача няма да дойде, ако наистина не я искате или ако не сте подготвени за нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X