Напишете дума/думи за търсене

Предимствата и недостатъците на кожените дивани

Кожените дивани са класика, но интериорните дизайнери често се оказват в отношения на любов и омраза с тях. В тази статия искаме да ви разкажем за предимствата и недостатъците на кожения диван.

Диванът е съществена част от дома. Той ни осигурява място да седнем, да се отпуснем и да се насладим на престой, да гледаме филми или да четем любима книга. Наличието на място, където ви е удобно, ви позволява напълно да се изключите от външния свят.

Защо кожените дивани са толкова популярни?

Стилистично погледнато, кожените дивани имат почти безвременно усещане, работещи добре както в класическите, така и в по-съвременните дизайни. Тази черта ги прави елемент, който никога не излиза от мода.

Кожата е безспорно един от най-добрите материали на пазара. Естествено и несравнимо по отношение на качеството, кожата е здрава, устойчива и се нуждае от много малко поддържане, за да изглежда страхотно. Не се износва и с времето изглежда толкова добре, колкото в деня, в който сте го купили. Инвестирането в кожен диван е инвестиция в качество.

Различни дизайни дивани

• Класически: Когато става въпрос за дивани в класически стил, то със сигурност не може да пропуснем дивана Честърфийлд. Елегантна и изискана мебел, някога е била основна част от британските домове. Освен това е идеалното допълнение в офисите и хотелските лобита.

• Минималистични: Докато класическите дивани обикновено се предлагат в естествени тонове (като бежово и кафяво), минималистичните дивани се предлагат в цяла гама от различни цветове. Освен това те обикновено разполагат с прави линии и по-скоро строги дизайни. Пасват чудесно в съвременен стил и в монохромни стаи.

• Рустик: Разбира се, не може да забравим един от най-популярните стилове на декориране на интериора. Рустикалните дивани са чудесни за създаването на това топло, домашно усещане.

Почистване и поддръжка

Някои хора вярват, че кожените дивани наистина изискват голяма поддръжка. Този материал обаче лесно отблъсква повечето мръсотия, като прави поддържането на вашия диван наистина просто.

• За да премахнете всякакъв прах и скорошни петна, всичко, което трябва да направите, е да минете дивана с влажна кърпа. Тъй като кожата не е абсорбираща, е наистина лесно да се почисти.
• Бихме препоръчали да използвате почистващ препарат за кожа само два пъти годишно. Идеята е, че ще помогне на вашата кожа да поддържа блясъка си. Разбира се, може също да откриете, че трябва да ремонтирате кожения си диван от време на време, когато остарява.

Някои от недостатъците на кожените дивани

• Висока цена: Тъй като материалът, от който са направени, е висококачествен, кожените дивани често се предлагат на висока цена. Те всъщност могат да бъдат три пъти по-скъпи от подобен диван от различен материал, например кадифе.
• Може, без да искате, да си купите синтетичен кожен диван, мислейки, че е истинска кожа. Тези имитации могат да бъдат практически идентични с кожените дивани, но са склонни да се износват по-бързо. Това обаче означава, че те обикновено са по-евтини.
• Температурата ще има пряк ефект върху вашия диван. Кожата не запазва топлина, така че студените температури ще направят материала хладен на пипане.
• Що се отнася до топлината, кожата обикновено остава при температурата на околната среда. В резултат на това топлото време може да накара кожените дивани да се усещат лепкави и потискащи и дори могат да ви накарат да се потите повече от обикновено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X