Напишете дума/думи за търсене

Диванът Честърфийлд: изискан и смел

Когато говорим за дивани, може да се сетим за различни модели. Някои са по-конвенционални и прости в сравнение с други, които може да са по-изискани. Такъв е случаят с дивана Честърфийлд.

Разбира се, очевидно изборът, който правим, ще зависи от личните предпочитания, но дизайнерската линия също оказва влияние.

Произходът на този диван идва от Великобритания, по-точно през 19 век, поради което има известна англосаксонска нотка, и е преминал дълго пътуване в Съединените щати, Австралия и Европа. Претърпява определени естетически варианти, но като цяло продължава да поддържа същата същност.
Със сигурност този диван придава винтидж нотка на модерния дом.

Основните характеристики на дивана Честърфийд
Той се съчетава много добре с всичко около него, но има нужда и от елементи, съобразени със стила му.
• В индустриалния стил се постига перфектно дефинирано изчистване на формите, където линиите са основни и прости. Поради тази причина диван като този не се сблъсква или предизвиква несъгласие.
Друг ценен аспект е неговият класически и изтънчен стил. Не е новаторски с външния си вид. По-скоро има за цел да предаде елегантност и изящество, както и да има смел и дързък щрих. Въпреки това, където и да бъде поставен, ще привлече вниманието.
• Ако го сложим в хола, тогава той ще се превърне в епицентър на пространството. От друга страна, ако се намира на обществено място, като например във фоайето на хотел или в бар, това ще създаде серия от качества, които помагат да се определи имиджа на бизнеса.
• Друг ценен аспект е усещането за комфорт, което генерира. Може да усетите от първия момент меката текстура на материята и удобните възглавници. Тези фактори са от съществено значение за постигане на благополучие у дома.

Материал: здрав и издръжлив

Материалът, от който е изработен диванът Chesterfield, играе много важна роля. Може да се намери направен от кожа и екокожа. Има дори микровелур, който е по-рядко срещан, но все повече си проправя път в света на интериорния дизайн.
Във всеки случай този диван е позициониран като естетически еталон.

Не може да пропуснем да споменем и различните цветови гами. Може да намерите различни възможности от земни тонове като тъмно- и светлокафяво, до бежово или горчица, което е тенденция на пазара напоследък.

Във всеки случай най-често срещаното и най-смелото е черното, като кожата е най-подходящият материал в случая. Тази комбинация осигурява сериозност, сила и енергичност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X