Напишете дума/думи за търсене

7 идеи за декориране на малка спалня

Наясно сме, че когато имате малка спалня, мисленето за декора може да бъде сложно. Кои цветове са най-добри? Кои са мебелите, които вършат работа? Как да избегнем всичко да изглежда тясно? Това са най-често срещаните въпроси, на които отговорите са следните.

1. Изберете правилните цветове
Първото нещо, което трябва да знаете за декорирането на малка главна спалня е, че цветовата палитра, която избирате, е много важна. Избирането на грешен нюанс може да накара пространството да се свие или разшири и също така е отговорно за атмосферата.

В този случай изберете белия цвят - неутрален и с невероятна способност да направи малките пространства да изглеждат много по-големи, отколкото всъщност са. Ако обаче този тон ви се струва малко скучен или предпочитате да го използвате в спалното бельо, тогава заложете на бежово, по-светлата гама сиво или друго по ваш избор, стига да са пастелни нюанси.

Ако по-тъмните цветове са предпочитани от нас и имате достатъчно естествена светлина, благодарение на прозорците, тогава може да ги пробвате. Заложете на стенно покритие с огледален ефект, което ще даде ефект на повече пространство на вашата спалня.

2. Функционални мебели
В малката спалня най-добре е да изберете функционални мебели за съхранение, сред които шкафове за обувки, дрешници и скринове.

Може да закупите легло по поръчка с чекмеджета за съхранение на обувки или други аксесоари. За много малки пространства от голяма помощ ще бъде разтегателен диван.
Изберете дрешник по поръчка. Друга идея е да се възползвате от въздушното пространство с модулни или окачени мебели и рафтове.

3. Възползвайте се от всяко налично пространство
Има някои спални, които не са съвсем малки, но имат неудобни пространства. Например зони под прозореца или ъгли, където изглежда нищо не пасва.

Преди да се откажете от използването на тези пространства, помислете как да ги оптимизирате. Може да поставите стол или да инсталирате персонализирана пейка, където да четете, докато се наслаждавате на слънцето, струящо през прозореца. Добра идея е да инсталирате няколко плаващи рафтове за поставяне на книги или други декоративни предмети.

4. Изберете мини нощни шкафчета
Те са много необходими. Там може да държите лекарства, чаша вода, будилник или всяка друга вещ, от която имате нужда.
Тъй като става въпрос за добро използване на пространството, най-добре би било да закупите със заоблена форма или плаващи, които се прибират и вадят.

5. Използвайте огледала, за да разширите визията
Огледалата са основен съюзник на малките пространства. Може да ги монтирате директно на стената, да бъдат плоски или да ги добавите чрез мебелите, които имате, като шкафове или скринове. Що се отнася до формите, те ще изглеждат добре в кръгъл дизайн, тъй като това доста омекотява околната среда.

Функцията им е да удвоят пространството на спалнята и да добавят повече осветление. Страхотна идея е да имате естествен източник на светлина пред или до огледалото.

6. Декорирайте с естествени влакна
Спалнята е интимно пространство и трябва да внушава топлина и спокойствие. Поради тази причина е препоръчително да помислите за килим от естествени влакна.

Сред различните варианти ви каним да помислите за чифт висящи нощни лампи, изработени от дърво.

7. По-малкото винаги е повече
Въпреки че минималистичната среда не е за всеки, когато имате малка спалня, добра идея е да я приемете. Когато декорирате, идеалното нещо е да създадете списък с нещата, от които се нуждаете, и да се придържате към него .

Не забравяйте, че тук ще си почивате и ще споделяте съкровени моменти.

Готови ли сте да украсите спалнята си, дори и да е малка?
Помислете за нещо, което ще добави индивидуалност към стаята.
Някои опции са голяма снимка, разделена на три части, която да поставите над таблата на леглото. Или малка, която да оставите върху скрина.

Също така е добре да изберете аромат, който да поставите в дифузьор. Не забравяйте "зеленото докосване" с хубаво растение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X