Напишете дума/думи за търсене

5 стилни съвета за декориране на малки пространства

Животът в малък дом не означава, че трябва да се откажете от комфорта и стила. Вашият уютен апартамент или къща може да се превърне в уникално убежище с правилните техники за декориране.

С малко вдъхновение и добри препоръки може да трансформирате малки пространства и да ги превърнете в места, пълни с магия.

1. Играйте с естествена и изкуствена светлина
Всяко пространство може да се усети по-голямо и по-проветриво, като пропуска естествена светлина. Затова избягвайте да използвате тежки завеси на прозорците си и вместо това изберете прозрачни или светли пердета и щори, които пропускат светлина в пространството.

Имайте предвид, че естествената светлина може да разшири и отвори малка площ. Освен това създава впечатлението, че пространството е по-голямо и подобрява качеството ви на живот. През вечерта помислете за добавяне на няколко лампи и играйте с общото осветление, за да създадете уютна и привлекателна атмосфера.

2. Бъдете смели и оставете личността си да изпъкне
Може да направите изявление за стил, дори ако домът ви е малък. Компактната площ може да бъде идеалното празно платно за изпробване на смели шарки и ярки нюанси. Помислете за използването на ивици, геометрични шарки и дръзки цветове, за да придадете на пространството усещане за живот и индивидуалност.

Не се страхувайте да се забавлявате с цвят в стаята си, независимо дали избирате привлекателен килим, жизнерадостна възглавница или ефектно произведение на изкуството. Добавянето на покривало за диван, което отговаря на вашия уникален вкус и се слива със съществуващия декор на дома ви, е чудесен начин да подчертаете обзавеждането.

3. Използвайте огледала, за да добавите простор
Огледалата са чудесен начин да разширите усещането за пространство в малка площ. За да отразявате светлината и да създавате впечатление за дълбочина, може да окачите огромно огледало на стената. Тези елементи могат да се използват и за привличане на вниманието към фокусната точка на стаята или за подчертаване на специфични архитектурни детайли.

4. Добавете рафтове за съхранение
Безпорядъкът може да накара една малка площ да изглежда още по-миниатюрна и хаотична. Инвестирайте в няколко плаващи рафтове, за да държите книги, занаяти и други декоративни предмети спретнато подредени в стаята си. Това ще ви помогне да
запазите всичко на съответното му място.

За да придадете на пространството искра визуална привлекателност, помислете за боядисване на рафтовете в контрастен цвят. Те са идеални за показване на вашите ценни вещи като изкуство, снимки и др.

5. Оставете пространството да диша
Претрупването на стая с мебели и аксесоари е една от най-големите грешки, които хората правят, когато проектират малка площ. По-малкото е повече в малки пространства. Може да създадете впечатление, че една спалня е по-голяма и по-отворена, като оставите малко пространство около вашите мебели и декоративни елементи.

Предоставянето на пространство може да допринесе за създаването на по-привлекателна и удобна среда. Наличието на свободни места за дишане помага за намаляване на визуалния безпорядък и насърчава по-спокойна, по-ведра атмосфера. Освен това може да улесни движението из стаята и да ви даде повече свобода да пренаредите мебелите или декоративните си елементи.

Затова използвайте мебели с множество приложения като например място за съхранение, което служи като масичка за кафе или диван за спане, където може да настанявате посетители.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X