Напишете дума/думи за търсене

Идеи за повече пространство у дома

Един от основните принципи на обживяване на малките апартаменти е липсата на излишни вещи и детайли – всичко трябва да е прибрано в шкафове, контейнери или под креватите. Поставете гардероб, висок до тавана, а на горните рафтове слагайте нещата, които не ползвате всеки ден. Под леглата и диваните прибирайте не само спалното бельо, но и дрехите и обувките, които не носите през настоящия сезон. За съхранение на дребни предмети използвайте кошници и контейнери.

В коридора

Това обикновено е най-малкото помещение в дома – понякога е толкова тясно, че дори обуването на обувките некомфортно. С помощта на интериора едва ли ще решите този проблем, но коридорът ще изглежда по-приятно.

Тук е мястото, в което може да поставите голямо огледало, в което да си хвърляте поглед преди излизане. Подберете гардероб с плъзгащи врати в бяло. Заменете обикновените лампи с лунички.

В кухнята

Тук няма смисъл да слагате огледала. По-добре се фокусирайте върху прозорците – използвайте ефирни прозрачни пердета или светли щори. Някои дизайнери препоръчват да се спрете на кухненски шкафове с повдигащи се врати или с открити рафтове. Добре е масата да е сгъваема, а столовете да са леки и подвижни.

В банята

Ако има преградна стена между банята и тоалетната, най-добре я премахнете и я заменете със завеса. Най-добрият начин да разширите визуално банята е да махнете ваната и да я замените с душ-кабина или просто с душ. Сложете рафтовете по стените. Използвайте плочки с гланцова повърхност в светли цветове. Възползвайте се от преимуществото на огледалата – тук може да поставите няколко.

Разделяне на зони

Ако домът ви е малък, а имате нужда от повече помещения, може да го разделите на зони, без да превръщате пространството в поредица от „кутийки”. Съвременните дизайнери предлагат издигането на допълнителни стени (което е доста по-скъпо) да се замени със зониране на пространството с помощта на мебели. Още една техника, чрез която ще обособите различни кътове в помещението, е чрез различни килими.

Съвет: Интересно решение за преграждане е декоративната решетка от ковано желязо, която може да се използва и като поддържаща структура за увивни растения. В преградата може да се остави „врата”, през която да се вижда съседната стая. Сред съвременните решения е и премахването на всички вътрешни врати в дома, като се оставят само декоративни арки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X