Напишете дума/думи за търсене

Как да запазим антрето чисто от зимната мръсотия

През зимата внасяме много мръсотия вкъщи, а част от нея е особено неприятна, защото идва от химикалите, с които се обработват уличните настилки. Затова вниманието към хигиената у дома трябва да е заострено. И особено важно е да държим антрето достатъчно чисто.

* Внимание към постелката пред вратата! Всички я имат, но е много важно какво е качеството й. Доста по-малко мръсотия ще влиза в дома, ако тя е от материя, която бързо поглъща влага, лесно абсорбира нечистотии, но и лесно се почиства. Признак за добро качество е, ако под нея се събира по-голямо количество прах, отколкото отгоре.

* Не бързайте да миете пода в антрето. Изкачайте първо да изсъхне, после изметете или минете с прахосмукачка и чак след това с мокър парцал, като пръснете по земята подходящ препарат.

* Непременно поставете край входната врата четка, с която да свалите нещо мръсно от обувките, както и парцал, с който да избършете краката на кучето, преди миенето в банята.

* Изключително практично за зимата е поставянето в антрето на нещо като тавичка, в която обувките да се поставят. На дъното може да има абсорбираща материя, даже стари хартии. Важно е тавичката често да се почиства. Наличието й ще ограничи значително разнасянето на мръсотия из дома.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X