Напишете дума/думи за търсене

4 идеи за декориране на дома в стил барбикор

Търсите забавен, шампански и модерен декор? Не търсете повече. Барбикор (Barbiecore) е тук.

Този стил на декориране набира популярност през последните години, но се превърна в мания след излизането на екран на филма за емблематичната кукла Барби. Този стил, който играе между ярко и екстравагантно, се характеризира с изобилие от розови тонове и женствена, бляскава естетика.

Ако искате да превърнете дома си в оживено място, изпълнено с индивидуалност, ето четири идеи за декориране на дома ви в стил барбикор.

След като станаха известни първите кадри от снимките на лентата за Барби, с участието на Марго Роби и Райън Гослинг, модни марки като Chanel, Valentino и Versace не се поколебаха да включат пастелни цветове в колекциите си за 2022 и 2023 година.

Тази тенденция обаче не е остана само в сферата на модата, а премина и в интериорния дизайн.

1. Създайте розов кът в хола
Още с пускането на трейлъра на филма контрастът, вариращ от пастелни нюанси до интензивна фуксия, се отличава, така че розовият ъгъл във вашата всекидневна може да бъде очарователна фокусна точка.

Може да постигнете това, като боядисате стена в мек розов тон или използвате тапет с флорален принт, който върви в същата линия. Съчетайте това с бели или мебели в неутрални тонове, за да създадете елегантен контраст. Освен това е идеално да добавите декоративни детайли като вази, фоторамки и лампи в розови тонове. Това кътче ще се превърне в уютно и бляскаво място за почивка или посрещане на вашите гости.

Боядисването на стена в нежно розов тон или използването на тапети с флорален принт е чудесен начин да постигнете забавна Barbiecore визия.

2. Превърнете спалнята си в розово убежище
Спалнята е идеалното място да изразите личния си стил. За да постигнете атмосфера на барбикор в тази стая, започнете с избора на пастелна цветова палитра. Може да изберете по-интензивни нюанси (фуксия) или по-меки, по-романтични нюанси (бледорозово). Използвайте спално бельо в тези нюанси и добавете контрастни декоративни възглавници - важно е някои от тези артикули да са плюшени, за да са в стила на Барби.

Допълнете декора с розови завеси и бели или пастелни мебели.

Не забравяйте да включите някои аксесоари с мотиви, типични за героинята, като лампа или огледало със златна рамка. Спалнята ви ще се превърне в истинско убежище в стил барбикор.


3. Вдъхнете живот на вашата кухня в стил Барби
Кухнята е пространство, което често се пренебрегва по отношение на декорирането. Може да включите стила Барбикор, като се възползвате от контрастите, които могат да бъдат генерирани. Имайте предвид, че тази тенденция включва не само розови тонове, но и цветове като синьо, бяло, сиво, бежово и кафяво, които могат да направят това пространство да изглежда бляскаво.

Заложете на розови уреди или използвайте аксесоари като тостери, блендери или миксери в този цвят. Освен това може да добавите прибори за хранене в тонове на фуксия, за да придадете по-интензивен, женствен и забавен щрих. Вашата кухня ще се превърне във весело пространство, изпълнено със стил барбикор.

4. Създайте розово работно пространство
Ако имате късмета да имате работно пространство у дома, защо не го превърнете във вдъхновяващо място в стил барбикор.

Добър вариант би бил да започнете с боядисване на най-видимата стена в основния тон и да я контрастирате със светлосиня или бяла стена, като бъдете верни на стила на Барби. Освен това, като използвате шарени тапети по ваш вкус, може да персонализирате това пространство. Имайте предвид, че в новата си визия Барби носи на повърхността стил, който съжителства между авангард и винтидж. Ще бъде важно да изберете златни или класически детайли, това може да се отрази в бюрото и стола, които решите да изберете.

Организирайте работните си предмети в кутии и аксесоари за бюро в розови и лъскави тонове. Добавете розова настолна лампа и декоративни акценти като рамки за картини или бели саксийни растения. Това работно пространство ще ви даде вдъхновение и положителна енергия, докато работите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X