Напишете дума/думи за търсене

Какво е общото между зеленото и розовото в декора?

Приложението на цветовете в дома трябва да се ръководи, първо, от личните вкусове и, второ, от хармоничното съчетание между тях. Затова ще анализираме конкретен случай: връзката между зелено и розово.
Може да се случи цветовете, които харесваме най-много, да са антагонистични и да са от напълно противоположни страни в цветовото колело. Въпреки това те могат да образуват връзка чрез определени контрасти.

Връзката между цветовете зелено и розово
В света на изкуството има определени естетически различия, които въпреки това са приятни и предлагат смислено съдържание.
В този смисъл розовото и зеленото не поддържат обща връзка. Има разстояние между тях, което генерира визуална привлекателност и привлича много внимание.
Този напълно диференциращ подход ни позволява да създаваме изразителна и характерна среда.

Приложението на зелено и розово в дома
1. На тъмен диван зелено и розово могат да се използват чрез възглавниците. Ограниченият брой от тях не ги прави преобладаващи.
2. Върху поставка за крака или пуф може да присъства един цвят, докато другият е върху друга и отделна повърхност. Това е начинът да свържем тези цветове и да започнем диалога между тях.
3. В банята може да използваме зелена керамика, тъй като това осигурява усещане за хигиена и чистота. Розовото може да се използва върху кърпи или други по-малки аксесоари – сапунерки и свещи.
4. Ако трябва да посочим ресурси, където и двата цвята се намесват, това са завеси, килими, рамки за картини, отделни фотьойли и централни елементи (елементи, които се появяват изолирано).

Разпределяне на зелено и розово по стените
Ако искаме един от цветовете да установи по-голямо доминиране, това може да се постигне чрез боядисване на стените. Зелените стени са по-често срещани в домовете или обществените места.

Розовият нюанс може да се счита за прищявка. Ето защо е по-лесно да се работи със зелено и да се използва розовото в специфични декоративни елементи и по по-изолиран начин.
От друга страна, не трябва да забравяме да включим комбинация от бяло или неутрално. Те могат да участват, за да разработят по-подробно връзката между зелено и розово.


Какви усещания получаваме от тази цветова връзка?

И двата цвята предлагат различни значения, но заедно могат да предадат едно послание. Въпреки че връзката е доста смела и дръзка, розовото се откроява над зеленото по по-фин начин.

В същото време те са и проницателни, и динамични цветове. Те консолидират звучен и твърд контраст, който до известна степен е много типичен за алтернативния стил.

Накратко, имаме изключителна връзка между тези два цвята, които всъщност нямат нищо общо един с друг. Но когато се обмислят внимателно, те могат да установят сърдечен и различен диалог.
Връзката между зелено и розово осигурява вид естетика, която отваря нови посоки в декора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X