Напишете дума/думи за търсене

Идеи за контрастна стена в банята

Ако не харесвате традиционни или едноцветни бани, тогава погледнете тези няколко мотивиращи идеи за създаване на контрастираща стена.
Имайте предвид, че контрастната стена не само повишава декоративното ниво, но и ще добави дълбочина на вашата баня. Особено подходяща за малки бани или с оформление, което визуално намалява пространството.

Контраст с цветни плочки

Въпреки че основната им фигура е квадратът, те могат да бъдат завъртени и подредени, за да направят големи или малки шарки като ромбове, кръгове, триъгълници и правоъгълници.
Изберете стена, за да създадете контраст, и използвайте цветове или комбинациите, които искате. Може да ги използвате на цялата стена или само в центъра.


Контрастна стена с облицовка
Текстурите, които се предлагат на пазара, са много разнообразни, включително опции като полиран цимент, микроцимент, традиционен естествен камък и различни изкуствени покрития.

Единственото условие, което трябва да се спазва за полагането на всякакъв вид облицовка е да има гладки стени. Така избраният материал ще има по-просто и по-ефективно прилепване.

Контраст на текстурите
Може да постигнете това, като използвате релефни плочки (скулптурна техника) и други материали, които имат същата способност. Тази опция представя много елегантен и модерен външен вид.

Може да използвате елементи от същия цвят като другите стени, ако искате нещо малко по-фино или да направите разлика, като добавите цвят.

Контраст с тапети
Тапетът е друга възможност, която имате на ваше разположение, за да направите контрастна стена във вашата баня. Този материал е лесен за използване и се предлага в различни стилове, цветове и ефекти. Недостатъкът на използването на тапети в банята е, че те могат да бъдат повредени от влага.
Добра идея е да държите контрастната стена, която украсявате с тапети, далеч от преки източници на вода.

Снимки за създаване на контраст
Използвайте снимки, които няма да се повредят от влага, за предпочитане със стъклена рамка. Може да използвате или картините, които ви харесват най-много и които вдъхват спокойствие, мир и спокойствие.

Не забравяйте, че тоновете на снимките трябва да контрастират с цветовете на декора на вашата баня. Ако не харесвате снимки, използвайте самозалепващ се винил, часовници, огледала или други декоративни елементи, които са по ваш вкус. По този начин ще поддържате ниво на хармония в пространството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X