Напишете дума/думи за търсене

7 места, на които може да има плесен у дома

Тя се появява там, където има постоянна влага и слабо проветрение. Мислим, че знаем добре кои са тези места у дома, но е да проверим още 9.

Гумата, която уплътнява хладилника, е идеална за развитие на подобни микроорганизми. Причината е, че често отваряме вратата му и там попадат най-различни капки. Не е за пренебрегване и фактът, че в хладилника температурата е по-висока, отколкото в камерата.

Гумените части по вратата на пералнята са отлично място за развитие на плесен. Затова редовно почиствайте и най-скритите места и подсушавайте с микрофибърна кърпа. Друга причина може да е оставено за по-дълго време в барабана мокро пране. Избягвайте също да слагате в него влажни дрехи с идеята, че като добавите още няколко, ще пуснете пералнята. Много често това става след часове.

Елекстрическата четка за зъби също изисква редовно почистване, но задължително с разглобяване, защото плесента може да не е на показ. Същото важи и за тоалетната чиния. Подобна опасност има и за детските гумени играчки, които имат отвори и се използват по време на къпане.

Обикновено мием кафеварката набързо и не се вглеждаме внимателно в нея. Оказва се, че и нейните уплътнения може да натрупат плесен. Затова я разглобявайте и мийте всяка част с внимание.

Козметика, която се държи на влажно място, каквото е банята, трябва да бъде добре оглеждана, особено ако е купена по-отдавна. Ако откриете плесен, то веднага я изхвърлете!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X