Напишете дума/думи за търсене

Как да декорираме дома си така, че да отразява личността ни

Вашият дом може да каже много за това кой сте. Той съдържа всички видове елементи, които определят какво живее вътре във вас, и дава представа за вашите предпочитания.

Декорирате дома си и искате да му придадете стил, който несъмнено е вашият? Днес ви предлагаме нашите съвети за създаване на декор, който показва кои сте.
Може да изразите много неща с форма и цвят – настроение, личност и т.н. Дрехите са чудесен пример. Те са истинско отражение на това кои сме и какво искаме да изразим.

Може да приложите същите концепции към дома си. Вашите мебели, цветове и стил на декорация могат да кажат много за вас. Вашите гости ще получат определено впечатление за личността ви само като видят дома ви.

Използвайте входа си като прелюдия към дизайна на жилището
Първата зона, в която стъпват гостите, когато влязат в дома, е входът на къщата. Независимо дали е голям или малък, важен е декорът. Антретата и коридорите трябва да са въведение към това, което предстои.

На първо място, анализирайте основния стил на декориране на вашите стаи, преди да се спрете на декор за антрето, който безпогрешно е ваш. Като организирате стиловете на декора на вашия дом, може да използвате входа си като прелюдия към останалата част от вашия домашен декор.

Имайте предвид, че светлите цветове са идеални за стените, тъй като тъмните цветове създават мрачна атмосфера. Що се отнася до мебелите, опитайте се да не претоварвате пространството. Вместо това използвайте няколко части, които са функционални, като същевременно съвпадат една с друга.

Всекидневната трябва да отразява вашата интимна страна
Вашият хол има най-важната роля в представянето на това кои сте, главно защото там прекарвате по-голямата част от времето си, както и където посрещате гости или организирате тържества.
• Трябва да обожавате цвета на стените си. Също така, те трябва да описват вашата личност до съвършенство. Но ако харесвате черно, внимавайте, тъй като може да изглежда твърде силно.
• Вашият диван може да бъде интересно платно за цвят, дори за черен. Но се уверете, че го съчетавате със заобикалящата го среда и избягвайте необмисленото използване на произволни цветове. Контролирайте цветовата палитра.
• Изградете стила на декора във вашата всекидневна.
• Уверете се, че контрастирате формата и цвета с вкус. Може да покажете кои сте и вашите изискани вкусове, стига да поддържате хармонията на декора.

Вашата спалня - най-личната зона

Спалните са може би най-интимните помещения в дома. С други думи, това е стаята, до която обикновено имате достъп само вие. Трябва да следва същия стил на декорация като останалата част от дома ви.
• Точно както в случая с всекидневната, избягвайте да претоварвате декора на това пространство. Не забравяйте, че вашето легло е основен елемент и заема централно място във вашия декор. Може да го използвате, за да работите с цвят и дизайн, за да го направите безпогрешно ваше.
• Нощни шкафчета, осветителни тела и скринове са други интересни ресурси, които може да използвате, за да допълните кревата си. Не забравяйте, че цветовете са най-важните части за съчетаването на всичко заедно.

Фини щрихи в банята
Ако искате домът ви да бъде несъмнено ваш, добавете последните детайли към вашата баня. Уверете се, че следва останалата част от декора на жилището ви в допълнение към постигането на хармония сама по себе си.

Не забравяйте да създадете обстановка, която да се чувства чиста и хигиенична.

Декорът на вашата баня трябва да е фин и да зачита цветовата палитра в останалата част от дома ви, която отразява кои сте вие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X