Напишете дума/думи за търсене

Билковите екстракти като енергийни бустери - мит или реалност?

Снимка: Pixabay

Натрупването на хронична умора, липсата на тонус и енергия, невъзможността за фокус и концентрация и понижената физическа издръжливост са често срещани при много хора в днешно време. Това, до голяма степен, се дължи на недостатъчно здравословния начин на живот, консумацията на храни, богати на вредни вещества, динамиката в ежедневието и липсата на пълноценна почивка, коментират от Natural Factors.

Съществуват адаптогени под формата на хранителни добавки, които действат като натурални стимуланти. Помага ли естествената енергия на билковите екстракти или това е просто мит? Разберете повече от Natural Factors.

Кои билки действат като енергийни бустери?

Някои от най-добрите натурални енергийни бустери, които дават тонус и енергия и помагат на организма да управлява стреса, са:

  1. Гуарана
    В състава ѝ се включва кофеин, който е познат със стимулиращите си свойства. Екстрактът от гуарана спомага за ускоряване на метаболизма, производството на енергия, подсилване на тонуса и намаляване на стреса. Смята се, че може да повлияе благоприятно мозъчната функция и да намали умствената умора, споделят от Natural Factors.

  2. Женшен
    Този енергиен бустер подобрява когнитивната функция, бори се активно с хроничната умора и повишава физическата издръжливост. Освен това, представлява мощен антиоксидант с противовъзпалителни свойства, който действа в подкрепа на имунната система.

  3. Мака
    Това перуанско растение действа като афродизиак, подпомага хормоналния баланс и е отличен адаптоген. Бори се активно с действието на свободните радикали, благодарение на своите антиоксидантни свойства, и повишава енергийните запаси.

  4. Зелен чай
    В общия случай, зеленият чай подпомага действието на мозъка и паметта благодарение на своите биоактивни съединения. Има съдържание на кофеин, като в зависимост от неговите разновидности, количеството на 100 грама е различно. Приема се като един от най-добрите заместители на кафето.

Преди да започнете прием на горепосочените билки, е редно да се запознаете с техните противопоказания и да се консултирате с лекуващ лекар, споделят от екипа на Natural Factors.

За какво още помагат билковите екстракти и натуралните продукти?

В общия случай, освен като бустери, тези билки имат още много други полезни за организма свойства, коментират от Natural Factors.

Те съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, които подпомагат борбата със свободните радикали, действат превантивно срещу оксидативния стрес. Могат да повлияят кръвната захар, налягането и лошия холестерол. По този начин повишават устойчивостта на организма срещу външни фактори, осъществяват имунна подкрепа и улесняват детоксикацията.

В повечето случаи поддържат нормалните нива на хидратация и спомагат за хормоналния баланс, коментират от Natural Factors.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X