Напишете дума/думи за търсене

Декор за трапезария в рустик стил

Трапезарията е както стая, в която сме прекарали много време, така и стая, която сме прекарали много време в декориране.

Най-голямото очарование на  селските къщи идва от това, че са интегрирани и хармонични с природата. Тези домове са предназначени за почивка и отдих през уикендите или празниците. Трапезарията в селски стил помага да се създаде това.

Това пространство трябва да бъде практично, функционално и, разбира се, удобно. Това е мястото, където декорирането може да стане трудно, затова ви предлагаме някои модерни насоки за декор, които може да използвате за създаването на вашата рустикална трапезария.

Рустикални цветове
Трапезарията в рустик стил се опитва да имитира природата по много начини, така че цветът има значение. Това важи особено за цветове, които наподобяват дърво и природни тонове.

Кафявите или зелените тонове помагат да се придаде рустикално качество на пространството.
Не може да забравим и неутралните цветове като сиво или светлокремаво. Те помагат за балансиране на другите цветове.

Това, което обикновено не виждаме в рустик дизайните, са ярките колорити. Въпреки това понякога има нотки на топли тонове като червено, охра, златисто кафяво или ръждиво оранжево, за да се създаде по-уютна обстановка.

Пастелните цветове също са страхотна идея, особено за мебели. Бялото и естественото дърво спомагат за създаването на спокойна среда.
По-смелите от вас може дори да опитате райета, флорални или животински шарки.

Типични материали
Наистина популярни материали за този декорен стил са тухлите и камъкът. И двата материала могат да придадат на помещението допълнителен тласък на естественост. Може да оставите тухла открита в зависимост от структурата на вашата къща или може да опитате да я използвате за детайли като камина.

Дървените греди също са често срещани в селските обстановки, защото вървят добре с други видове материали. Може да ги видим използвани в тавани или като детайли на определени стени.
Използването на тези елементи заедно във вашата рустикална трапезария ще създаде перфектния външен вид на селска къща, който ще ви накара да се почувствате като у дома си сред природата. Ако мислите за реформиране на стар селски дом,  запазете оригиналните му елементи и им дайте вниманието, което заслужават.

Осветление
Във всеки дом осветлението е от решаващо значение и още повече в случай на естествена светлина. За рустикалните трапезарии осветлението е от основно значение поради това колко време прекарваме там, особено по време на хранене.

Трябва да имате голям прозорец във вашата рустик трапезария, така че светлината да може да нахлува, правейки всичко напълно видимо. Оставете естествената светлина да преминава през прозорците. Избягвайте да използвате тежки завеси. Вместо това заложете на тънки.

Когато се стъмни, използвайте малки лампички, свещи или фенери. Не използвайте нищо прекалено ярко, защото целта е да създадете спокойна, комфортна атмосфера.

Идеалните мебели за трапезарията
Трябва да маркирате отделенията, които разделят трапезарията от другите стаи. Използвайте мебели като разделители или дори килими, за да разделите визуално пространствата.

Масата за хранене трябва да е достатъчно голяма, за да
побере много хора.
Друга идея, която да опитате, е комбинирането на модерни и традиционни елементи, като маса с дървена повърхност и стоманени крака. В днешно време са популярни табуретките от дънери. Те ще придадат още повече оригиналност на вашата трапезария.

Използването на дизайнерски столове в рустикален стил е друга тенденция, която виждаме в работата на известни интериорни дизайнери. Комбинацията създава нотка на модерност в рустикална обстановка.

И накрая...
Ако сте по-традиционни по отношение на дизайна, страхотна идея, която е доста популярна за рустикалните домове, е използването на елементи, които са свързани със селския начин на живот. Може да използвате кани, глинени чинии, земеделски инструменти, сламени кошници и др.

Ако търсите трапезария, която е по-селска и елегантна, опитайте да използвате естествен декор като растения. Те може да послужат за централен елемент на масата или върху мебели може да помогне на вашата трапезария да изглежда по-естествено. Ефектна е комбинацията от зелено, от растенията и дървото.

Що се отнася до завесите, предлагаме да изберете такива, които са направени от прости материали като памук или лен. Може да опитате да потърсите завеси от естествени влакна, така че да се съчетават добре с другите текстилни изделия в стаята - килими или покривки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X