Напишете дума/думи за търсене

Смесване на бохемски и рустикален стил в домашния декор

Смесването на два стила не е просто произволно използване на всичко, а e избор на обекти, които привличат вниманието и вървят добре заедно.
Със смесването на бохемски и рустикален стил може да постигнете оригинално разграничение. Ще имате уникален и изящен дизайн, който също ще придаде много характер на вашия дом.

Какво е общото между бохемския и рустик стила?
Когато става въпрос за определяне на всеки от тези стилове, важно е да знаете, че те имат много общи неща. Когато има хармония между два вида декорация, работата е много по-лесна и се получава много уникален и атрактивен резултат.

От една страна, бохемският стил е рамкиран в неконформистки параметри, следващ естетически линии, които не са конвенционални, и вървейки в посока, която не е норма.
Що се отнася до рустик стила, той има ясна връзка със света на селото, провинцията и традиционното. В този случай има хармония с природата, извличайки нейните цветове и прибягвайки до външен вид, който се основава на концепциите за простота, дискретност и трезвост.

Обекти, които може да използвате за смесване на тези стилове

1. Само защото двата стила са смесени, не означава, че външният вид трябва да е разхвърлян. Не става въпрос да използвате възможно най-много декоративни елементи, а точно обратното. Включете в интериора най-красноречивите елементи.
2. В хола диванът играе важна роля. Може да има поразителен и психеделичен външен вид, но може също да поставите някои кожени седалки, независимо дали са столове, чанти или фотьойли.
3. Лампата е друга много важна фокусна точка. Трябва да е впечатляваща, с нюанс, който се откроява, особено ако е направена от материал, който нарушава традициите.
4. Килимите играят много важна роля. Най-добрият избор са тези с геометрични, линейни или традиционни шарки. Те покриват широка площ от помещението и са визуално ефектни.
5. Друг важен фактор са завесите, които трябва да са в светъл тон и от полупрозрачен материал, за да може да проникне максимално количество естествена светлина. Това ще подобри цялата стая.

Как да използвате цветовете
Чрез смесването на бохемския и рустик стила имате много широка палитра от цветове, която ще ви позволи да развихрите своята креативност. Най-важното от всичко е да комбинирате и да се опитвате да установите различни хроматични контрасти.

За стените бялото може да работи много добре заедно с други цветове като кремаво, слонова кост и бежово. По този начин може да поставите други предмети в останалата част от стаята, които са в топли и студени цветове.

Няма значение дали ги смесвате, но е добра идея по-топлите цветове да са тези, които имат по-голяма доминантност, тъй като целта е да се създаде определена топлина и умереност в околната среда. Обща черта и на двата стила са дървените подове.

Други интересни обекти за смесване на бохемско и рустикално
За да обогатите стаите цветно, може да използвате сувенири от вашите пътувания, керамика, картини по стените, селскостопански инструменти и, разбира се, растения, които осигуряват зелена нотка.
Накратко, не става дума за изпадане в еклектичен стил. Вместо това използвайте неща, които харесвате и които могат да определят стил, който е различен и живописен. По този начин ще може правилно да смесите бохемския и рустик стила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X