Напишете дума/думи за търсене

Сивият диван и правилният цвят за стените на хола

Комбинирането на цвета на стените ви със сивия ви диван е много по-забавно, отколкото звучи. Опциите са разнообразни и включват използването на топли и студени тонове.
Ключът е да изберете правилните цветови комбинации между вашия сив диван и вашите стени.

Сив диван с бели или бежови стени
Като се има предвид, че сивото е кралят на неутралните цветове, бялото е най-добрият залог, защото не е много рисковано. Въпреки че за мнозина този ефект може да е твърде скучен.
Тогава рискувайте с другите аксесоари като възглавници, одеяла и килими.

Земни тонове
Те се съчетават много добре със сивото, така че не се страхувайте да ги комбинирате. За да го направите правилно, изберете мек тон. Идеята е той да не засенчва сивия ви диван. Тези цветове ще придадат на хола ви топъл и уютен вид.

Сив диван със средни нюанси на синьо

Друга от непогрешимите комбинации между сивото на дивана и стените е със средните тонове на синьото. Те осигуряват по-елегантен вид на всекидневните и нямате от какво да се страхувате. Може да го балансирате с аксесоари, за да предотвратите усещането за тъмно пространство. Боядисайте стените в бяло, за да отразите светлината, влизаща през прозорците, и използвайте светлосин цвят за пердетата.

Сив диван и червени тонове

Сив диван върви много добре с червени тонове по стените. За мнозина червеното е твърде силен цвят, за да бъде главният герой, но той много добре се вписва тук.

Сред опциите е използването на плътно червено на една стена, която е основната фокусна точка на привличане. Друг вариант по отношение на червените тонове е теракотът или рустик червено: топъл цвят, който се комбинира много добре със сиво. Заради това той е най-използван на закрито.

Сиво със сиво
Звучи като малко ограничена палитра, но не е така. Има пространства, където комбинирането на сив диван със сиви стени е успех. В този случай правилото е просто: Уверете се, че сивите стени и сивият диван са в различни тонове. Към тази комбинация могат да се добавят мебели и декоративни предмети в други цветове като жълто или лимоново зелено. По този начин ще добавите цвят и живот на хола си.

Сиво и зелено
Тази цветова комбинация е красива и ще допринесе за това, че холът ви се усеща по-свеж и по-оживен. Не прилагайте само нюанса на зеленото, с което сте се покрили стените, но и върху вашия текстил и други декоративни предмети. Уверете се, че зеленото на стената е твърде ярко, тъй като може да бъде завладяващо. Усещането за свежест, която произвежда, е свързано с това колко ярък е тонът, но със свойството на цвета. Дори и да използвате лек тон, ще имате приятен ефект, както е посочено от проучванията за психологията на цвета.

Насладете се на комбинирането на сивия диван със стените. Не забравяйте да ги комбинирате с останалата част от вашите декоративни аксесоари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X