Напишете дума/думи за търсене

7 правила за декориране, които са тотално демоде

Не всеки може да си позволи интериорен дизайнер, но ако искате да обновите дома си, е възможно да го направите сами, без да харчите купчина пари.

Кои от популярните правила за красота вкъщи дизайнерите смятат, че си струва да се нарушим, за да сме в крак с модата?

1. Не смесвате различни стилове на дизайн
Проектирането на вашия дом в определен стил не е причина да изключвате елементи от други. Традиционният дизайн може да върви много добре с модерни елементи, както и с рустик детайли.

2. Винаги използвате еднакви мебели
Притежаването на цял комплект в определен стил е вече остаряла тенденция. Може да имате абсолютно различни по стил мебели - модерен диван може да се комбинира с винтидж фотьойл и дървена маса с метални столове. Това само ще направи вашия интериор по-интересен и светъл.

3. Минималистичен дизайн
Популярното доскоро схващане „по-малкото е повече“ вече не е актуална тенденция. Така нареченото „визуално претоварване“ е на мода сега и изисква да използвате колкото се може повече различни елементи - метал, дърво, произведения на изкуството, малки мебели и всичко друго, което искате да добавите. Монохромните цветове и неутралните интериори вече не изглеждат интересни.

4. Поставяте мебели до стената
Това няма да спести или създаде повече място, вместо това ще направи вашия интериор да изглежда некомфортно и скучно. По-добър вариант е да създадете различни тематични области и групи декорации. Това ще направи вашия интериор по-персонализиран и уникален.

5. Несъответстващи цветове
Дизайнерите базират интериора върху определена цветова палитра, когато декорират пространство. Това се отнася за всички компоненти - мебели, завеси, спално бельо и други, а не само за стените. Ярките цветове не подхождат много добре на пастелни цветове, така че трябва да изберете само един от тях.

6. Имате само един източник на светлина
Осветлението е много важен компонент на всеки дизайн, тъй като функционира както като източник на светлина, така и като декорация. Използването на различни лампи може да бъде полезно за осветяването на определена функция (като настолни лампи) или за подчертано осветление, което да подчертае характеристиките на вашия дизайн.

7. Оставяте пространство между мебелите за сядане
Вместо това специалистите предлагат да поставите мебелите по-близо един до друг, за да изглежда мястото ви по-уютно. Диванът до фотьойла задължително.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X