Напишете дума/думи за търсене

Що е то трансинтериор

Пролетта носи със себе си желание за промяна. Ако сте решили да промените интериора вкъщи, предлагаме ви да го направите според последните модни тенденции. Разбира се, ако нямате време, сили и средства за радикална промяна, можете просто да добавите няколко акцента вкъщи – за свежо настроение.

Ключовата дума в интериора тази пролет според европейските и американските дизайнери е „транс” – пресичане на граници, рушене на бариери, смесване на стилове и епохи. Нищо не ви пречи да прибавите към модернистичния интериор антикварни вещи, да украсите стените с репродукции на класическа живопис, а до тях да поставите картини в стил импресионизъм и постмодернизъм.

Женственост

През пролетния сезон на мода в домовете ще са игривите и емоционални теми. Сега е времето на богатите декорации: цветни щори, шарени тапицерии, завеси с ресни, ярки килими, спално бельо с къдрички – развихрете се смело и забравете за всякакъв минимализъм. Стилът е едновременно нежен и страстен, невинен и провокативен. На сцената излиза розовото с меките му пастелни нюанси. Ако до скоро този цвят се смяташе за подходящ само за детската стая на дъщеря ви, сега смело се настанява в хола и дори в собствената ви спалня. Стереотипите не са това, което бяха – вече дори работните кабинети (включително и мъжките) стават розови. Не забравяйте и за меките и деликатни тъкани – луксозно кадифе и гладка коприна. Според американската интериорна дизайнерка Лиза Уайт, през 2016 този весел и фриволен тренд ще е на гребена на вълната. Съветът й е да се фокусираме върху нежните студени оттенъци на розовото, а за декорация да използваме анимационни герои. Ако се заемете с оформянето на интериора сами, потърсете вдъхновение от поп-арт художниците.

Дълбоко синьо море

Примамливата красота на дълбокото синьо море хипнотизира и ни напомня за безграничността на възможностите ни. Тази пролет тя е вдъхновила и законодателите в сферата на интериорния дизайн. Ако искате да създадете в дома си ефимерна и изискана атмосфера, отдайте предпочитанията си на редки и контрастиращи един с друг материали – например, мрамор, слонова кост, абанос. За пролетния интериор на дома използвайте всички нюанси на подводния свят – синьо и зелено, не се страхувайте да смесвате цветовете, като например имитирате на стената линията на хоризонта. Тази цветова палитра си хармонира чудесно със стил хай-тек.

Пастмодерн

Не, няма правописна грешка. Новото модно направление е игра на думи – от past (минало) и modern (съвременно). В него се съчетават стари и нови форми, а от комбинацията между тях лъха на неоромантична и викторианска пищност и великолепие. Времевите граници се размиват, в едно и също помещение можете да разположите съвременни мебели с лаконични геометрични форми и резбована маса, която изглежда като извадена от музей. Цветовата палитра на стила пастмодерн включва опушени пастелни нюанси на сивото, лилавото, розовото, светлосиньото. За декорация дизайнерите препоръчват да използваме предмети, които приличат на исторически арт обекти, а на стените да окачим репродукции на класически художници – тази пролет те ще стоят актуално дори до плазмен телевизор последен модел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X