Напишете дума/думи за търсене

Ренесансът на тапетите (галерия)

Имаше период, в който тапетите скромно стояха на заден план, в килера на дизайнерите, но сега отново са на първа линия. Кокетни, закачливи, придаващи уют на дома и носещи радост на децата, днес те застават на почетното място – залепнали на стените, но вече участват в подредбата на дома като декорация на пана и картини, апликация на вътрешната част на гардероба или като цветно петно зад етажерката за книги. Идеи много.

Флоралните модели водят класацията

Те са най-често канени в домовете, защото от тях лъчи красота и ни препращат към природата, слънцето и топлите дни, когато цветята радват окото навред. Има ги с дребни или едри шарки, релефни, в розово, синьо, черно дори.

С геометрични форми и линии

Шик изглежда стая, облечена с тапети в наситен цвят, „разреден” с вертикално райе. Добавите ли и килим със ситно райе, ще стане още по-цветно и закачливо. Има тапети в стандартни и най-причудливи геометрични фигури, които предполагат мебели с по-изчистени линии, за да не натоварят пространството излишно.

Да облечем гардероба

Защо да не облечем отвътре гардероба си с тапети, така че като го отворим да ни е по-приятно и цветно. Тази идея ще ни е от полза особено ако той е позацапан или издраскан с годините. По този начин може да облечете гардероба и отвън. Стига да сте сигурни, че десенът ще пасне на интериора ви.

Зад етажерката за книги

Ако етажерката, на която сте подредили книги е семпла – желязна или скована от дърво, подсилете този кът като сложите тапети на стената зад него. Така ще подчертаете важността на вашия книжен оазис, а и ще освежите интериора.

В ролята на картина

Искате да си направите, а не да купите картина, но не можете да рисувате. Това не е проблем. Тапетите идват на помощ. Сковете си дървена рамка или я купете от художествено ателие и опънете на нея любимия си цветен тапет с флорални мотиви, забавни животни, дървета или геометрични фигури. Той може да се сложи и в готова рамка за снимки.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X