Напишете дума/думи за търсене

Как да обзаведем детската с ограничен бюджет

Ако сте пропуснали лятото за освежаване на жилището с една или с няколко бои, не е късно да се поправите. Или поне да се отчетете в детската, където учебната година отново полага ново начало. Освободете място и дайте шанс на смелите си интериорни хрумки, които може да реализирате и с ограничен бюджет.

Тийн идея

Леглото е cool* и само на матрак

Хлапето ви вече има нужда от по-яка версия на детска стая. За постигането на тази цел може да вложите доста средства, а може и да се спрете на изчистения и леко износен минимализъм. Метнете матрака направо върху ламината. Застелете го с ретро чаршафи и разхвърляйте небрежно възглавници наоколо.

Придърпайте стария скрин вместо бюро

Не е добра идея в детската да няма място за подготвяне на уроци и писане на домашни. Поне протоколът го изисква. Друг е въпросът, че на всички е ясно как все по-малко този мебел ще се ползва по предназначение.

Шантави декорации

Оставете хлапето да развинти въображението си и да добави свои акценти в декора. Странен полилей, бляскави гирлянди или по-интересни принтове върху калъфките на възглавниците.

За по-малките

Цветно, цветно, цветно

Една боя е достатъчна, за да може комплектът мебели в детската да грейне в нова светлина. Заложете на силните, свежите и ярките цветове. Тревно зелено, бамбуково, жълто, синьо.

Животни, насекоми, флорални мотиви

За всичко има място на стената. Ако не ви се лепят стикери или тапети, запретнете ръкави и хванете четката. Не е толкова трудно, но ако ръцете ви са комплект леви, помогнете си с шаблон. Или отидете в другата крайност и разрешете на детето да нашари стаята със собствени творби.

Линолеумът покрива всичко

Ако нямате средства за подмяна на дървения под в детската, може да се обърнете към услугите на виниловата настилка. Покрива износения и изстрадал ламинат, дупките и драскотините. На прилична цена е и имитира перфектно и камък, и дърво. Идеално решение, ако искате да освежите детската, а се налага да отложите основния ремонт.

* cool – готино, яко (от англ. ез)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X