Напишете дума/думи за търсене

Черно-бяла детска стая (галерия)

Излизането от стереотипите е въпрос на личен избор, особено, когато става дума за интериора в дома. В този смисъл популярното разбиране, че детската стая трябва да е в бонбонени цветове вече не е на мода.

Напротив палитрата се разширява, давайки голяма свобода в избора. А черното и бялото са цветове унисекс, които биха подхождали и на момче и на момиче. Освен това са неутрални, което ги прави отлични за съчетаване с други и създаването на интересен дизайн.

Свързваме черното и особено бялото със скандинавския минимализъм, но за целите на детската стая присъствието им може да се превърне в основа за различни стилове и теми. Да не говорим, че големите им възможности за създаване на геометрични акценти отвързват ръцете на родителите за творчество. А това пък би могло да помагне за фиксиране на вниманието към определена зона и дори визуално разширяване на пространството.

Не бива да забравяме, че детайлите дават характер на интериора. Затова въвеждането на цветен акцент в черно-бялата детска трябва да се направи смело. Обект може да е част от мебелите, завесите, възглавниците, подовата настилка, плафоните. Колкото до избора на цвят - чрез него може дискретно да се подскаже пола на малкия обитател.

Снимки make-self, pinterest, home-designing.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X