Напишете дума/думи за търсене

Идеи за интересен интериор в детската стая

Снимки pixabay.com и goodhouse.ru

Добрият интериор в детската стая не е този, който допада най-много визуално на родителите, а удобният за детето. Най-често тази зона от дома не прилича на никоя друга и даже изобщо не следва стилистичната линия на останалите помещения. Ето 13 идеи за оформление, които ще я превърнат в обичано, безопасно и функционално място за хлапето.

Сложете люлка! Не се колебайте да я използвате и в дома, защото ще се превърне в чудесно място за игра, дори когато излизането навън е невъзможно.

Не бягайте от ярките цветове! Може да изберете един основен и с него да боядисате цяла стена, например най-свободната от мебели или пък мебелите.

Рисунките и декорациите може да са много важни от психологическа гледна точка за развитието на детето. Стените позволяват разиграването на различни сюжети, според възрастта и интересите на хлапето. Затова ги използвайте като голямо пано! Не е сложно дори често за променяте темите, защото днес на пазара се предлагат достатъчно варианти на апликации.

Фототапетите също са добър вариант, а ако детето е по-артистично, не се колебайте да му предоставите стена, на която само да твори. Обособяването на забавни и удобни пространства е задължително! Ако мястото го позволява, помислете дали не е възможно да разположите в един от ъглите например малка къщичка или таен кът за игри.

Какъвто и вариант да изберете за цветове, обзавеждане, оформление на пространства, най-важното е да предоставите на детето свобода - без забрани и наказания, но с ясно посочени граници на действие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X