Напишете дума/думи за търсене

Мексиканският стил у дома: цветен и жизнен

Прилагането на екзотична нотка във вашия дом може да се постигне от няколко различни ъгъла. Един от тях е цветният и жизнен мексикански стил, който притежава сила, страст и лека нотка на ярост.

Комбинирайки жизненост с традиционен фокус, декорът в мексикански стил ни пренася към екстравагантност.
Този стил на декорация се характеризира с това, че е много колоритен. Предава жизненост и активност, тъй като се използват живи тонове, които стимулират сетивата и достигат определена степен на рязкост – в зависимост от използваните цветови диапазони.
Трябва да създаде конфронтация между декорацията. Внимавайте да не попаднете в капана на преувеличената хроматична наситеност; тези цветове могат да доведат до това.

Оранжевото може да бъде свързано със синьо, жълто със зелено, розово с червено и тюркоазено. Миксът е донякъде разнообразен и отваря различни творчески пътища. Може да приложите всякакви нюанси, дори да добавяте студени цветове към топли и силни.

Пет декоративни ресурса за мексиканския стил

1. Диванът е един от основните ресурси за работа върху декора. В този случай трябва да е стандартен тип без прекалено голяма височина и в неутрален цвят. Може да го покриете с одеяло на райета или с цветни и шарени възглавници.

2. Тапицерията може да бъде в наситени и живи цветове, с впечатляващи зеленчукови щампи, линии или геометрични дизайни.

3. Шкафовете и скриновете трябва да предлагат известна простота във формата си. Особеността обаче е във външната естетика, където преобладават силните тонове (синьо, зелено, червено и жълто). Отпечатъците или илюстрациите върху мебелите трябва да отразяват органичен и селски характер.

4. Използването на дърво е много повтарящо се, ако се прилага върху пода и мебелите. В първия сценарий той трябва да предлага известен износен или старомоден външен вид, докато във втория може да бъде украсен с картини и други уникални дизайни.

5. Стайните растения са друг важен компонент. Лози, папрати, палми и орхидеи ни помагат да придадем свежест на атмосферата.


Килими и завеси в мексикански стил
Килимите могат да бъдат големи и поставени във всяка централна точка на стаята. Те обикновено имат линии и геометрични форми с различни цветове и произвеждат ясно хроматично изобилие, подобно на тези, присъстващи в произведенията на древните местни хора.

От друга страна, завесите също трябва да следват подобен модел.

Полупрозрачните пердета ще позволят естествената светлина да навлезе, а впечатляващите дизайни и рисунки напомнят за мексиканския стил. Те трябва да имат цветова схема, подобна на килими и тапицерия.

Други хрумки
Структурата на вашия дом може също да включва поразителни ресурси, като открити дървени греди или наслояване на мазилка по стените.
Друг материал, който трябва да присъства, е ракитата. Използвайте го за сядане, маси, рамки за огледала или лампи, за да насочите вниманието към органичен и натуралистичен характер. Идеята е да отрази съчетанието между природа и рустик.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X