Напишете дума/думи за търсене

Летен оазис по джоба ни

Дойде най-прекрасното време от годината. С късно залязващия ден, с приятните дълги вечери. С лятото. Дори в града, дори в апартамента може да му се порадвате. Нужни са ви само балкон и малко средства, с които да го обзаведете подобаващо за предстоящото разточително безделие на въздух.

Нещо за сядане


Не е нужно да купувате кой знае каква маса и столове. Дори може и да не са комплект. Не е задължително да са нови. Добре е обаче да са сгъваеми, за да не заемат място. Ако решите да се обзаведете с втора употреба, заложете на мебели от ракита, дърво или метал, които може да освежите с боя или лак. Вие и бюджетът ви решавате дали да добавите декоративни възглавници, но със сигурност създават допълнително удобство и усещане за разкош.

Нещо в саксия
По възможност с големи и пъстри цветове, които да радват окото ви цяло лято. Сакъзчета, мушкато, хортензии, ароматни каскадни или не петунии. Списъкът може да продължи, докъдето се простират възможностите и въображението ви. Не е евтино да превърнете балкона си в цветен оазис, но не е и задължително да се охарчите напълно за тази красота. Сандъчетата и саксиите може да не струват цяло състояние. Особено ако имате стари летви подръка, с които да сковете цветната леха. И не вярвайте, че поцинкованата тенджера е демоде. Не и ако в нея цъфти лятото.

Нещо против насекоми
Изобщо не подценявайте малките летящи твари, които като нищо може да отровят мързеливите ви летни вечери на балкона. Не всеки може да използва репелент за предпазване от комари. Няма да ви струва много обаче, ако инвестирате в инсектицидна лампа.

Нещо за сянка


Тентата е много шик, но не е по джоба на всеки. Старият плажен чадър обаче може да я замести. А ако имате два в един и същи тон, още по-добре. Закрепете чадърите здраво на балкона и ги използвайте и при слънце, и при дъжд. Не е много приятно да чистите разпръсната от тежките летни капки пръст около саксиите при всяко преваляване. Чадърите ще направят нужния заслон.

Нещо като детайл
Малко, но красиво и уютно. По-специална саксия за по-специално цвете или пък метален фенер. Сложете мъждукаща свещ в него и се потопете в отпускащата атмосфера на летния оазис на собствения си балкон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X