Напишете дума/думи за търсене

8 съвета за създаване на елегантен черен апартамент

Ако сте смели, изтънчени и елегантни, тогава декорирайте апартамента си в черно. Същото е и ако обичате официалния или дори мистериозен външен вид. Черното може да изглежда мрачно, но всъщност носи чувствен и престижен вид.

Когато говорим за черен апартамент... нямаме предвид пещерата на Батман! Черният апартамент не трябва да е мрачен или скучен. Може наистина да създадете зашеметяващ дом, като декорирате и съчетаете правилно.

1. Не злоупотребявайте с черното
Този цвят изглежда страхотно, но не прекалявайте. В противен случай веднага щом влезете в дома си, ще се почувствате депресирани. Този цвят изглежда прекрасно, когато се използва с други багри като сиво, златно, сребристо, червено или бяло.

2. Боядисайте стена в черно
Ако не искате тъмна, мрачна атмосфера, препоръчваме да боядисате само една стена (или може би две) в черно. С голяма всекидневна или спалня, както и добър поток от естествена светлина, имате луксозната възможност да боядисате всичките си стени в черно. Ако не, ще трябва да се задоволите с по-малко или цветът ще направи стаите ви да изглеждат по-малки.

3. Опитайте да боядисате тавана
Ако живеете в дом с тавани, които са твърде висок, тогава ги боядисайте в черно, макара да е малко рисковано. Същото се отнася до боядисването на гредите в бяло.

Боядисаният таван ще подобри другите елементи в стаята ви, като вашата декорация (особено ако имате класически стил).

4. Използвайте черно в аксесоарите
Ако не предпочитате черни тавани, няма проблем. Ако искате черен апартамент, може също да закупите черни мебели или декоративни предмети.

Опитайте черни маси, столове, легла, буркани, картини, лампи, дивани и всичко друго, за което се сетите. Може да ги използвате с други части в бяло или сиво за модерен , но елегантен ефект.

5. Използвайте черни тъкани
Друга интересна идея за черен апартамент е канализирането на цвета в различните материи, които имате. Например завеси, килими, възглавници, спално бельо, кърпи или покривки.

Тези малки детайли ще създадат много по-елегантна и отличаваща се обстановка. В същото време те ще придадат на стаите излъчване на мистицизъм.

6. Черни линии
Една идея за декор, която предизвиква вълнение в черните апартаменти, е използването на черни линии. Очертайте прозорци или врати, рамки за картини, стенни колони, ъгли, стълбищни парапети, контури на кухненски шкафове и др.

С черни линии може да внесете тази тъмнина в стаите си, без да е твърде силна. Освен това изглежда абсолютно невероятно. Може дори да купите бели мебели или аксесоари за декорация, които имат черна рамка (като осветителни тела, възглавници, маси) и да запазите шарката.

7. Добавете поп цвят
Въпреки че може да обичате черно и да го използвате за всичко, включването на намеци за други цветове във вашия апартамент е добра идея. Освен цветовете, които биха стояли добре на стаята ви, препоръчваме да закупите няколко аксесоара в зелено, жълто, оранжево, виолетово или розово. Тези цветове ще предпазят черното да не изглежда твърде официално или мрачно.

8. Не използвайте един и същ декор в целия апартамент
Черният апартамент не трябва да е изцяло черен. Може да изберете определена стая, която използва цвета, докато декорирате други без него.

Може също така свободно да си играете със съотношенията. Например, ако вашата всекидневна има черно като основен цвят и бяло като вторичен, обърнете съотношението във вашата спалня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X