Напишете дума/думи за търсене

Черни стаи - различните стилове и тенденции

Черните стаи са модерни в наши дни.
Ако сте решили, че искате да имате такава у дома, първото нещо, което трябва да вземете под внимание, е как да не изглежда мрачна и студена.

Черното е един от най-сложните цветове, когато става дума за интериорен декор. Това е силен цвят, така че трябва да сте внимателни към това как ще въздейства на зоните, където искате да го приложите. В противен случай лошото разположение ще доведе до мрачен ефект и само ще направи стаята тъмна и мрачна.
Така че имайте предвид следните съвети, ако мислите да използвате черно, за да украсите хола си или всяка друга стая в дома си.

По-малки черни стаи
Трябва да сте много внимателни с използването на черно в малки стаи. Това ще ги накара да изглеждат още по-малки.
Ако обаче сте решили да използвате черно в малка стая, тогава трябва да го допълните с по-светли цветове, за да създадете усещане за простор. Освен това трябва да добавите някои елементи, които могат да направят пространството да изглежда по-голямо, като огледала и други отразяващи повърхности.

Черни стаи и естествена светлина
Черното затъмнява стаята, защото абсорбира светлината и затова не се отразява със същата интензивност, както другите по-светли цветове.
Ето защо препоръчваме този цвят само в помещения с големи прозорци. По този начин ще бъде невъзможно стаята да е напълно тъмна през деня.

Черно осветление

Изберете мощен режим на осветяване, за да предпазите стаята от прекалено тъмнина. Големите прозорци ще свършат работа през деня, но ще имате нужда от добро осветление за вечерта. Инсталирайте толкова лампи, колкото са ви необходими в зависимост от размера на помещението.

Черни мебели и почистване
Черните мебели привличат прах. Така че не е добър вариант, ако не отделяте много време за почистване или просто нямате време.


Заключение
Черните класни стаи са рисковано решение, но резултатите са оригинални и привлекателни, когато се правят правилно.
Имайте предвид, че този цвят работи най-добре в отворена, светла стая. Освен това, както споменахме по-горе, играйте с различните тонове, за да постигнете уютна среда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X