Напишете дума/думи за търсене

Предимства и недостатъци на боядисването на стените в черно

Преди да решите да боядисате стените си в черно, важно е да знаете предимствата и недостатъците на този цвят.

Черното е придобило голямо значение, когато става въпрос за интериорен дизайн.
Това е любимият цвят на признати предприемачи, перфекционисти и любители на минимализма. Ако обмисляте да използвате този цвят при следващия ремонт на дома ви, но все още имате съмнения, може би следващите редове ще ви помогнат да вземете решение.

Предимства на стените в черно

Цветът на елегантността

Боядисването на стените в черно ще направи дома ви да изглежда много елегантен. Причината? Това е цвят, който подсилва тоновете на декоративните предмети, особено тези, които са бели, златни , перлени или сиви.
Цветната психология го свързва с изисканост, лукс и сила. Може би това е причината да е любимият цвят на успешните бизнесмени?

Прави стаите да изглеждат по-големи
Боядисването на всички стени в дома ви в черно може да доведе до загуба на ъглите. Това създава оптична илюзия, която прави пространството да изглежда много по-голямо и разширява помещението.

Ако имате малък апартамент, но с големи прозорци и изобилие от естествена светлина, ще бъде добра идея да изберете този цвят, за да разширите наличното пространство.

Усилва наличната светлина
Когато имате прозорци, които позволяват навлизането на светлина, вие получавате по-осветено пространство, ако боядисате стените в черно.
За да постигнете този ефект е удачно таванът да е бял, както и стената, която гледа към прозореца. Това, което се случва, е, че лъчите на естествената светлина отскачат и се проектират из цялата стая.

Върви с всичко
Любителите на черния цвят знаят, че той отива на всичко. Черните стени позволяват на цвета, с който са комбинирани, да блесне, защото черното е неутрален цвят.

Недостатъци на стените в черно

Не използвайте този цвят, ако нямате прозорци
Боядисването на стените в черно трябва да се избягва в пространства, които нямат прозорци (или места за навлизане на естествена светлина). Причината е проста: ще имате тъмна и студена стая.

Забравете го, ако живеете в горещ климат
Ако живеете в страна или място, където преобладават високи температури, най-добре е да забравите за боядисването на стените в черно. Това само ще влоши показанията на термометъра, тъй като черното задържа топлината.

Все пак, ако искате да използвате този цвят, направете го по умерен начин. Използвайте го в малки детайли, фигури и дори декоративни предмети. В този случай е по-добре да изберете светли тонове като бяло на стените, което ще се съчетае добре с черен диван, килими или черни мебели.

Бъдете внимателни, ако вашите пространства са много малки
Споменахме, че черното усилва стаите...но това не се отнася за всички стаи. Когато става въпрос за малък апартамент с малко светлина, рискувате да създадете студена и тъмна среда. Без отскачаща светлина, мястото ще изглежда още по-малко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X