Напишете дума/думи за търсене

Придайте на дома си допълнително очарование с разделно боядисване

Има много различни начини да придадете на дома си свежест и различен нюанс в дизайна. Един от тях е секторното боядисване. Това е опция, която изпълва вашите стени с индивидуалност и надхвърля установените правила.

Как да използвате разделно боядисване
Това е тенденция в декорирането , която набира все повече скорост. Стените заемат централно място, като играят с цвят. Това е чудесен начин за визуално пренареждане на пространствата, без да са необходими мебели или други декоративни предмети.

Геометричните форми и различните цветове придават на зоните усещане за разделение и позволяват на зоните в дома или офиса да бъдат разграничени по забавен, различен и лек начин.

Може също така да вземете предвид тавана, като го включите в това разделение, тъй като това ще създаде много различно усещане. Ключът е да знаете как да използвате цветовете. Може да изберете да използвате контрастни тонове или да продължите със същата цветова линия. По този начин го карате да стане център на вниманието.

За разделяне на среди
Това е перфектна техника за маркиране на границата между различните стаи или среди. Стените стават по-малко твърди, но успяват ясно да маркират къде започва една и къде свършва друга. В тези случаи е много привлекателно, когато използвате няколко цвята с еднакъв интензитет.

Секторизирайте всяко пространство
Това е начин за декориране на стени, който не дискриминира стилове или пространства. В зависимост от избраните от вас цветове и шарка, това ще се превърне в перфектен начин за подчертаване на индивидуалността, която искате да подчертаете.

В същото време също не е необходимо да разграничавате цяла стая, тъй като това е ресурс, който може да използвате, за да разделите на сектори кът за четене, малка оранжерия или това пространство за медитация.

Боядисване на сектори за подобряване на чара на една мебел
Ако имате специална или дизайнерска мебел, която искате да подчертаете, или искате онзи прост и неизящен бюфет в кухнята да се превърне във фокуса на стаята ви, боядисването на сектори може да направи много за вас.

Ако боядисате мебелите в ефектен цвят, като класическо синьо, ефектът ще бъде доста впечатляващ. Това визуално запълва стената и прави тази част от нея да се откроява, още повече, ако решите да направите форма като арка.

Опитайте да поставите бюфет отдолу и огледало или рафт отгоре. Боядисайте тази стена със секторна боя и ще видите как двете части са обединени и създават по-хармонична композиция.

Секторно рисуване за най-смелите
Имайте предвид, че не се използва само за разделяне на стаи. Секторизиранато боядисване е толкова декоративно, че може да го използвате, за да създадете какъвто желаете декоративен ефект. Играйте с форми и цветове, за да създадете ефектни и оригинални декоративни шарки.

Ще дадете радикална промяна на вашата атмосфера, без да се налага да правите голяма инвестиция. Може да проектирате свои собствени модели или да използвате съществуващи шаблони, за да постигнете чисти линии. Ако решите да го направите сами, всичко, от което се нуждаете, е бояджийска лента, за да създадете прави линии.

Трик, който е много лесен и който дава много живот на сводестите тавани, е да си играете с форми и височини. Наклонът на тавана може да бъде бял, докато стената ще бъде тонирана в друг цвят, създавайки този специален ефект на сектори, без да е необходимо да създавате шарки.

Има толкова много дизайни и начини за прилагане на разделно рисуване, колкото въображението ви позволява. Използвайте го в малки дози през цоклите или поемете риск с пълноцветен дизайн. Както и да е, ще видите, че вашите стени и вашата среда като цяло придобиват по-топъл и по-модерен вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X