Напишете дума/думи за търсене

Идеи за декориране на дълъг коридор

Декорирането на дълъг коридор у дома може да бъде трудна задача. Нашите идеи обаче ще ви помогнат да извлечете максимума от това неособено комфортно пространство.

Това е неудобна област, която ни кара да се чудим как може да увеличим максимално нейния потенциал. Въпреки че е главният вход на дома, дългият или тесен коридор често остава забравен и тъй като това е зоната, където първо посрещаме гостите, той наистина заслужава нашето внимание.

1. Практични шкафове за украса на дълъг коридор
Ако имате нужда от допълнително място за съхранение, това е страхотна опция. Инсталирането на шкафове по поръчка на една от стените на вашия дълъг коридор или антре ще ви позволи да се възползвате максимално от пространството. Уверете се, че мебелите не се сблъскват с цвета на стената, тъй като те трябва да останат незабелязани. Освен това, не забравяйте да оставите достатъчно място за преминаване.

2. Украсете стените си с изкуство
Стените във вашия коридор или дълъг коридор също се нуждаят от внимание. Добър начин да постигнете това е като създадете стена, пълна с изкуство. Може да направите това чрез картини, снимки или декоративни предмети. Напълнете стената си с нещата, които ви носят радост и демонстрират вашата личност.

Друга възможност да придадете повече смисъл на това пространство е използването на цвят. Боядисайте стените си в жив и весел цвят или изберете елегантен и съвременен тапет.

3. Подова настилка за декориране на дълги коридори
Килимите ще внесат топлина във вашия дълъг коридор и ще рамкират пътеката. Те са в състояние да му придадат нов облик и визуално да разширят размерите му. За да изпълняват функцията си, те трябва да заемат цялото пространство. Може да поставите един голям килим или няколко последователно съгласувани по цветове и десени.

4. Избягвайте ефекта на тунела в дълъг коридор
Един от начините да съкратите своя коридор или дълъг коридор е като използвате атрактивен елемент или функция в края му. По този начин ще избегнете ефекта на тунела и ще го направите по-приятен и гостоприемен. Може да поставите маса с огледало, куфар или кошница със сухи цветя.

Друга алтернатива е да поставите ниска и малка мебел до стената. Тя трябва да е светла на цвят, така че да не отнема от визуалното пространство. Поставете ваза с цветя, няколко свещи и лампа отгоре, за да осветите коридора.

5. Украсете коридора с корнизи
Корнизите са чудесен начин да добавите елегантен щрих към всяка стая. Ако не искате те да претоварват коридора или дългия коридор, направете ги едноцветни.

Въпреки това, ако искате те да се открояват, използвайте цвят, който контрастира със стените. Имайте предвид, че тънък корниз, прикрепен към тавана, прави горната част на помещението да изглежда по-високо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X