Напишете дума/думи за търсене

Как банята да светне за 5 минути

Неочаквани гости идват всеки момент? Или пък свекървата е решила да намине? А пък вие не сте пипали банята от месец. Спокойно, може да я светнете за 5 минути.

Препарат за баня

Напръскайте с препарат за баня мивката, тоалетната чиния и ако някъде плочките изглеждат захабени. Оставете да подейства, докато оправяте другите неща. След като сте минали през следващите стъпки, с гъбичка или с хартия (тоалетна или домакинска) просто изчистете препарата. Ако препаратът ви е свършил, може да ползвате оцет, разреден с малко вода.

Приберете излишните неща

Независимо дали почиствате заради гостите или просто искате да вкарате в ред банята си, приберете всички ненужни продукти по шкафове и в други помещения. Безкрайно много препарати, допълнителни пасти за зъби, десет вида шампоани – а ако нещо трябва да остане в банята, го приберете под мивката.

Погрижете се за въздуха

Ако вашата баня мирише на застояло, помислете за запалване на свещ с мек аромат или леко напръскване със спрей за баня. Не прекалявайте много с аромата, защото тези дезодоранти понякога са тежки и миришат повече на „някой иска да прикрие лош аромат“. Един трик: сложете ароматизатора пред банята – там обикновено е коридор и ароматът, дори да е силен, се разнася и оставя приятен, нежен отпечатък навсякъде, а не се концентрира само в банята ви, където и вентилацията не е добра.

Минете с мопа

Подът ви се нуждае от едно елементарно минаване с мопа. Важно е обаче да не го пропускате, както и да не оставяте влажно.

Почистете ръба на тоалетната

Ако нямате време да почистите цялостно тоалетната си, избършете седалката (горната част и порцелана отдолу) с гъба или с кърпички за баня. Кърпичките за баня са другият хитър трик. Препоръчваме ви да ги имате винаги подръка. Дори да не бързате, те ще ви спестят доста време всеки ден. Вече се предлагат във всички големи хранителни вериги и в дрогериите. С кърпичка може да минавате всеки ден най-използваните части от вашата баня и това да не ви коства и минута.

Ползвайте микрофибърна кърпа

Тя е ваш верен помощник. Винаги дръжте в банята си по една качествена микрофибърна кърпа. С нея и само с вода може да забършете огледалата, душа, ваната и всички други части от банята, които имат нужда от почистване. Практически можете да поддържате банята си само с нея и с еднократните кърпички за ежедневна употреба.

Поставете нови кърпи за ръце

Ако нямате много време да почистите банята си, не се фокусирайте върху неща, които гостите ви не биха използвали. Вместо това сменете кърпите за ръце. Може да им пръснете леко от спрея за въздух и да ги направите още по-приятни и свежи за ползване.

Вземете си и една магическа гъба. Вижте как работи и какво почиства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X