Напишете дума/думи за търсене

С магическата гъба чистите без препарат от обувките до банята

Магическите гъби са мощен инструмент за почистване, който може да използвате, за да премахнете упоритите следи от твърдите повърхности в дома ви. Вълшебните гъбички всъщност са блокове от нетоксична меламинова пяна, които действат като супер фина шкурка, което улеснява отмиването на мръсотия и други петна. Може да ги намерите в по-големите дрогерии и супермаркети, както и в добрите магазини за домашни потреби. А понякога може да ги откриете и в близката железария.

Направете тест, преди да използвате магическата гъба върху повърхност. Подобната на шкурка повърхност може да повреди покритието на някои повърхности като лакирано дърво или лъскава боя. Намокрете магическата гъба, след което я тествайте на малък участък, преди да започнете цялостното почистване, за да сте сигурни, че няма да остави никакви щети.

Намокрете магическата гъба, когато сте готови да я използвате. Тези гъби може да се използват и сухи, но добавянето на малко вода към гъбата ще й помогне да абсорбира по-лесно мръсотията, подобно на намокрянето на кърпа, преди да изтриете плотовете.
След като намокрите гъбата, изцедете излишната вода, точно както бихте направили с обикновена гъба.

Избършете повърхността, която искате да почистите. За повечето мръсотии ще забележите видима разлика само като минете по повърхността. Може обаче да се наложи да изтъркате упоритите петна като ръжда или плесен.

Използвайте магическата гъба, за да направите обувките като нови. Ще ви е трудно да премахнете всички следи от изтъркване, но магическа гъба може да премахне признаци на износване от любимите ви маратонки. Внимателно почистете частите от велур, ако върху обувките има такива, след което избършете подметките.

Почистете хладилника си отвътре и отвън с магическата гъба. Тя чудесно премахва мръсните пръстови отпечатъци, които се натрупват от външната страна на хладилника ви, както и разлята храна, мухъл и други петна, които може да се натрупат с течение на времето.
С нея може да почистите добре и уплътнението около вратата на вашия хладилник.

С помощта на магическата гъба премахнете петната от боя или лак, след като изсъхнат. Изсъхналата боя и лакът за нокти може да бъдат наистина упорити, но малко търкане с магическата гъба обикновено ги премахва напълно. Това е особено ефективно за боя, която е капела върху твърд под или панти.
Магическата гъба е чудесен начин за премахване на петна от лак за нокти от повърхности, които може да бъдат обезцветени от лакочистителя, като килим или линолеум.

Почистете стените, изрисувани от вашите деца. Ако вашите малки художници са рисували с пастели или маркери по стените ви, използвайте магическата гъба, за да ги изтриете. Само не забравяйте да направите тест на място, тъй като гъбата може да промени лъскавото покритие на някои бои.
Магическата гъба може дори да премахне трайни петна от маркери.

Изтъркайте изсъхналата храна върху печката или микровълновата. След като пръските от храна изсъхнат върху плота ви или във вашата микровълнова печка, те може да изглеждат невъзможни за почистване, но ако ги изтъркате с магическата гъба, вашите повърхности за готвене отново ще изглеждат като нови.

С помощта на магическата гъба премахнете мухъл, натрупване на минерали и остатъци от сапун от вашата баня, а плочките направете като току-що купени от магазина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X