Напишете дума/думи за търсене

Черните кухни - върховното изкушение

Черните кухни бяха едни от звездите на 2020 г., превръщайки традиционните зони за готвене в елегантни пространства с характер.

Черното може да се използва по толкова много различни начини, от мебелите до материалите и дори декорациите. Начинът, по който го използвате, в крайна сметка ще зависи от вида, който искате да постигнете.

Черната кухня може да бъде толкова топла и гостоприемна, колкото и изискана, като резултатите варират значително в зависимост от обзавеждането и облицовките, които изберете. Това е цвят, който може да работи добре в домове в рустикален стил, както и в по-модерни условия. Опитайте го – ще се изненадате колко многофункционален е всъщност.

Разширете хоризонтите си
Черните кухненски фитинги работят наистина добре в пространства с отворен план, които съчетават зони за готвене и трапезария, което ви позволява да създадете суперелегантна и модерна фокусна характеристика за вашия дом и кухня, която гарантирано ще привлече вниманието.

Ако търсите нещо малко по-фино, може да включите черен централен остров и да го комбинирате с метал или микроцимент . За по-индустриален вид може вместо това да комбинирате черните фитинги с бетон или открита тухла.

Проектиране на вашата схема за осветление
Когато става въпрос за черни кухни, важно е да се уверите, че има много естествена светлина. Ако не, ще трябва да обърнете особено голямо внимание на вашата осветителна система, като комбинирате централни таванни светлини с по-малки прожектори, за да подобрите външния вид и наистина да вдъхнете живот на стаята.

Изборът на правилното централно осветление ще ви позволи да създадете топла, приятна и гостоприемна атмосфера. В същото време насочените лампи ще гарантират, че работните ви зони са добре осветени през цялото време.

Когато става въпрос за черни кухни, препоръчваме да инсталирате вградени таванни лампи, за да избегнете създаването на ненужни сенки и да осигурите достатъчно светлина. Може също така да поставите LED светлини по долната страна на вашите шкафове или по дължината на вашите рафтове. И накрая, може също да заложите окачени таванни лампи над масата за хранене или централен остров.

Черни кухни – гланц или мат?
Друг аспект, който трябва да имате предвид, е покритието, което искате за вашите мебели. Дали ще изберете матово или гланцово ще има огромно влияние върху усещането във вашата кухня.

Ако търсите по-модерна естетика или кухнята ви не пречи много на естествената светлина, най-добре е да изберете лакирани, сатенени или гланцирани мебели. Този тип мебели са идеални за минималистичен интериор . За да завършите наистина минималистичния външен вид, избягвайте мебели с големи дръжки, като вместо това изберете такива с по-семпъл дизайн.
Матовото покритие ще придаде на вашата кухня по-топло, по-приветливо усещане, напомнящо за бохо стила . Идеален е за домове в рустик или скандинавски стил.


Черни кухни – печеливши комбинации

Черно и мрамор: това е абсолютна класика. Гарантирано ще доведе до шикозни и стилни резултати.
Черно и златно: като използвате декоративни предмети или мебели, за да добавите златни нотки тук и там, може да създадете наистина елегантен външен вид на вашата кухня.
Черно и дърво: ако обмисляте да изберете кухня в скандинавски стил, това е визията за вас. За малко по-винтидж усещане опитайте да изберете матово покритие и плотове от естествено дърво.
Черно и бяло: тази класическа комбинация никога няма да излезе от мода, съчетавайки перфектно официалността на черното с яркостта на бялото.
Черно и стомана: въпреки че тази комбинация има леко футуристично усещане, това несъмнено е един от най-добрите визии. В идеалния случай препоръчваме да изберете черни мебели и да ги комбинирате с уреди от неръждаема стомана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X