Напишете дума/думи за търсене

5 начина за осветяване на тъмните места у дома без ползването на лампи

В повечето домове имат тъмни места, нуждаещи се от постоянно осветление. Въпреки че могат да решат този проблем с няколко лампи, много хора търсят алтернативни начини, без да е необходимо да използват електричество.

1. Изберете светли цветове
Белите и пастелни цветове правят затворените пространства по-големи и светли. Един от най-добрите трикове за осветяване на тъмните места е използването на светли тонове като белите и пастелни нюанси. Тези цветове правят всяко едно пространство по-светло и голямо. И обратното – тъмните тонове смаляват пространството и го правят по-мрачно.

2. Използвайте огледала
Огледалата спомагат отразяването на естествената светлина на местата с малко светлина. Освен това внасят хармония в декорирането на всеки един дом. Изберете голямо огледало с рамка в светъл цвят.
Може да си поиграете и с различни форми. Вместо едно голямо огледало, може да използвате няколко по-малки и да поставите и две огледала на ключови места.

3. Поставете стъклени врати
Стъклените врати позволяват на външната светлина да влезе в дома ви. Те изпълняват ролята на прозорци.

4. Поддържайте подовете блестящи
Блестящите подове правят тъмните, затворени пространства по-светли. Заложете на дърво в бяло, пастелни или светли тонове.

5. Осветете с прозорци на тавана
Искате да се погрижите за околната среда и затова търсите начини за намаляване на потреблението на електричество?
Ако отговорът е “да”, тази идея е за вас. За да осветите тъмните места в дома си може да поставите капандури – прозорци, които се поставят на тавана за улесняване достъпа на естествена светлина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X