Напишете дума/думи за търсене

Лоши кухненски навици според фъншуй

Според източната философия фъншуй кухнята е сърцето на дома и мястото, където приготвяте храна и се наслаждавате на семейни събирания.

Има обаче редица лоши кухненски навици, които променят фъншуй.

Те могат да накарат вашата кухня да се почувства небалансирана и лишена от хармония. Разберете кои са те, за да може да се насладите на повече просперитет и късмет.

Както вероятно вече знаете, има пет елемента на фъншуй, които се проявяват по различни начини. Това са огън, земя, метал, вода и дърво. Основният елемент, който присъства в кухнята, е огънят и той е свързан с храненето.

Избягвайте да сте с гръб към вратата
Не обръщайте гръб на вратата на кухнята. Това се случва често в затворени кухни и освен, че е лоша практика според фъншуй, може да ви накара да се почувствате неудобно. Ако някой влезе в кухнята и не може да го видите, ще бъдете хванати неподготвени и изненадани.

Решението за това е много просто и не е необходимо да се извършват скъпи ремонти. Просто поставете огледало на стената, която гледа към вратата. Това ще служи като огледало за обратно виждане и ще може да видите кой влиза и излиза.

Поддържайте кухнята си организирана и визуално чиста
Редът е едно от основните правила на фъншуй и важи за всички пространства в дома, включително кухнята. Също така не трябва да забравяме визуалния шум. Трябва да организирате и съхранявате добре своите прибори, тигани, съдове. Идеята е всичко да се съхранява спретнато във вашите кухненски шкафове.

Създайте уютна кухня
Индустриалните кухни са много модерни, но не са много уютни. Според фъншуй модерните кухни могат да бъдат тежки, богато украсени и студени и не създават усещане за познатост и топлина.
Поради тази причина те се използват в ресторанти и предприятия, където преобладава необходимостта от съхранение и готвене на големи количества храна. У дома храната се приготвя с любов и вашата кухня трябва да отразява това.

Може да изберете декоративния стил, който желаете, но винаги добавяйте свой личен щрих. Това гарантира баланса на фъншуй.


Избягвайте черния цвят
Фъншуй ни казва, че черното не е подходящ цвят за кухнята.
Той е красив, но не и за това помещение, в което искаме да цари баланс. Това е елегантен, вечен и изтънчен нюанс, но когато се използва в кухнята, той задържа енергия и може да бъде малко депресиращ.

Най-добре е да изберете нюанси като бежово, жълто и някои нюанси на зелено.

Изхвърлете старите прибори
Нищо не задържа енергията във вашата кухня повече от счупени или повредени прибори. Ако нямате време или възможност да ги ремонтирате, най-добре ги изхвърлете.

Като премахнете нещата, които вече не използвате, или предметите, които са повредени, ще се почувствате мирни, освободени и спокойни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X