Напишете дума/думи за търсене

Подредете дома по фъншуй за новата година

Около Нова година обикновено кипим от желание да внесем промени в живота си. Предлагаме ви да започнете то дома си, като го декорирате за празника по правилата на учението фъншуй.

Ред и чистота
Преди да започнете с декорацията, непременно почистете добре всички помещения. Фъншуй препоръчва да се избавите от старите и ненужни вещи. Редът и чистотата в дома ще ликвидират всички бариери пред енергията на щастието, изобилието и хармонията.

Започнете с компас
Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, ако искате да действате според фъншуй, е да определите посоките в дома си – с помощта на компас или като си спомните от къде изгрява и залязва слънцето. След това начертайте план на жилището, като отбележите посоките. Не е необходимо планът да е идеално точен – достатъчно е посоките да са отбелязани ориентировъчно.
Следващият етап е да решите какво точно искате да промените през Новата година: любов, семейство, кариера, финанси и т.н.

Любов


Купете две свещи – в колкото по-ярък цвят, толкова по-добре. Сложете ги в югозападния ъгъл на дома. Тази посока отговаря за любовта, брака, семейните отношения. Когато активирате този сектор, ще оживите и поддържате енергията на любовта и романтиката в семейството, а тези, които нямат партньор, ще намерят по-лесно любовта на живота си. Най-добре е за целта да използвате свещи във формата на сърца. Може да вземете и обикновени високи свещи и да ги сложите в буркани или чаши, пълни с червени, бели и златисти мъниста. Добавете златни, розови или оранжеви гирлянди, за да запалите пламъка на любовта в дома си.

Ако сте решили да промените живота си кардинално (например, да сключите брак), направете си подарък от двойка фигурки и ги поставете в югозападния сектор. Помнете, че всички предмети (статуетки, свещи и т.н.) в тази зона на дома трябва да е по двойки – дори и Дядо Коледа трябва да си има компания. Не разполагайте в югозападния сектор елхата, освен ако не й намерите „другарче”.

Елхата


Най-добре е да я разположите в югоизточния сектор на дома – тогава ще ви донесе финансова стабилност. По фъншуй това е посоката на паричните стихии. Ако искате да подобрите отношенията с родителите, сложете елхата на изток. Изток е секторът на семейството и опората – но не семейството, което създавате сами, а това, което ви е дало живот. Колкото по-ярко и богато украсите елхата, толкова повече ползи ще ви донесе – и не става дума само за радост и празнично настроение. В качеството на новогодишно дърво китайците използват цъфтяща мандарина – красив, вкусен и полезен плод. Вие също можете да сложите под елхата мандарини, добавете орехи, нар (в Китай нарът е символ на изобилие) – така ще осигурите финансовото си благополучие през Новата година. Подбирайте декорация, която напомня или символизира вода (водата поддържа стихията дърво и отговаря както за богатството, така и за семейството) – преливащи се сини цветове, стъклени мъниста, гирлянди и най-важното – символ на богатството: монета, банкнота и т.н. Нека тези символи да са на видно място, за да е ясно, че очаквате успеха в дома си. Най-добре е ако са два или три, тъй като по фъншуй две означава лекота, а три – растеж.

Южният сектор от дома отговаря за репутацията ви, затова го украсете с гирлянди и фенери.

Северната зона отговаря за кариерата и житейския ви път – за нея е не е подходящ червеният цвят. Тук изберете светлите нюанси на синьото, украсете помещението с кристални чаши и стъклени мъниста или дори направете минибар. Колкото повече са символите на водата в този сектор, толкова по-бързо ще се издигате в професионалната йерархия през настъпващата година. На север може да сложите аквариум с разноцветни рибки или костенурка – символ на мъдростта, който ще ви пази от необмислени постъпки.

Цветовете


Ако не сте любители на агресивното червено, може да заложите на по-меките тонове в интериора: бордо, теракота, розово, оранжево (с ръждиви оттенъци), златисто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X