Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй за щастлив дом

Вероятно знаете, че принципите на фъншуй са простички съвети за реорганизация на вещите в пространството, които освежават енергията и внасят повече положителни емоции както в дома, така и в душата ви.

По отношение на дома, изпълнен със сигурност, топлина и уют, древното учение съветва:

1. Сложете на входа фонтан с вода

Водата представлява богатство. Да поставите фонтан с вода на входа на дома си е много силна енергия според фъншуй, освен това е красиво. Фонтанът освежава пространството, намалява негативизма и приканва към позитивно настроение.

Ако нямате място за фонтан, поставете нещо друго красиво близо до входа. Ако е свързано с вода, още по-добре.

2. Внесете енергия със свежи и нови неща

Обсипете дома си със свежи цветя, пресни плодове, скорошни снимки и всичко ново, което може да си позволите. По този начин може да създадете нов поток от енергия в дома си, който ще подобри важни аспекти в семейния ви живот.

3. Поставете имената си на вратата

Наличието на фамилна табела с имената на живеещите в дома ви, която да поставите на външната врата, също е един от важните съвети на фъншуй. Съгласно принципите на учението тази табела ще помогне да насочите възможностите към вашия дом. Това е като гравитацията, която привлича късмета в семейния ви живот.

4. Огледалото не трябва да е срещу спалнята

Когато позиционирате леглото си, опитайте се да го поставите по такъв начин, че да не гледа към огледало. Смята се, че привлича негативна енергия, ако видите отражението си в огледалото, когато спите.

5. Осветете добре дома си

Наличието на много светлина в жилището съживява положителната енергия. Важно е да пропускате естествена светлина, като отваряте завесите на прозорците си. Може също така да осветите останалата част от дома си с LED крушки. По-важно е обаче да се „запалите“ вътрешно. Трябва да поставите предмети около къщата си, които излъчват положителни емоции и такива, които може да повдигнат вашето Чи само като го погледнете.

6. Търсете баланса

При декорирането на дома си се уверете, че във всяка стая има нещо, което представлява петте елемента - дърво, земя, метал, огън и вода.

Наличието на тези пет елемента във вашето пространство ви позволява да останете заземени и центрирани, както и да възстановите баланса в живота си и дома си.

7. Подредете и дръжте подредено

Това е основният и най-добре познатият съвет по фъншуй. Наличието на твърде много бъркотия в дома ви улавя и приканва негативна енергия, докато чистият, организиран дом привлича положителни вибрации.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X