Напишете дума/думи за търсене

Как трикраката жаба ни прави богати

Колкото и смешно да звучи името ѝ на пръв поглед, тя всъщност е много известен символ и един от най-почитаните в китайското учение фън шуй. Изобразяват я с три крака, стъпила върху купчина монети и често държи и една в устата си.

Смята се, че носи богатство и финансова благодат. Неслучайно я наричат също жаба на парите. Най-добре е да я поставите на бюрото си в офиса, а ако е в дома ви, трябва да е в югоизточната част, защото според фън шуй именно там се активират финансовите потоци.

Не на земята

Както важи и поверието, че чанта или портмоне не бива да се поставят на земята, това е валидно и за жабата. Фигурка на трикраката жаба не бива да се слага на земята, а винаги на високо в дома. Защото, ако е на ниско, няма да доведе до никакви положителни резултати. И още по-лошо – вместо приходи да причини загуби.

Поставяте я в коридор или на входа на офис, за да привлича финансите, но не бива да е точно срещу вратата. Там освен това не бива да има и огледала – каквото и да поставите точно срещу входа, рискувате, вместо да привлича, да отблъсква всичко идващо.

Колкото по-скъпа –толкова по-добре

Символът на жаба е толкова популярен, че дори у нас се продават много разновидности – малки, големи, от пластмаса, от месинг, от кристал. Фън шуй специалистите учат, че колкото по-красива и по-скъпа жаба си купите, толкова по-големи са шансовете да привлечете богатство. Този принцип всъщност важи и при покупката на портмоне – колкото по-скъпо е и носите ли винаги в него пари, така ще си подсигурите добри приходи.

Вярва се, че най-силно действие има кристалната жаба, защото носи не само материално богатство, но и духовно. Китайците обаче са максималисти – те твърдят, че всеки трябва да има в дома си по девет трикраки жаби, за да може да е спокоен за финансовото си състояние за години напред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X