Напишете дума/думи за търсене

Три не за щастие, а за пари

След като ви разкрихме как се използват Смеещия се Буда, Дървото на парите и Трикраката жаба, сега се спираме на китайските монети.

Това може би е най-разпространеният фън шуй символ. Използва се дори от хора, които не вярват много в езотериката. Причината е, че всъщност става дума за обикновени на пръв поглед монети, които може да се носят лесно в портмоне, чанта, джоб, дори като бижу. Всъщност монетите са копие на древна китайска валута, но нямат реална стойност днес. Фън шуй вариантите се изработват от всякакви материали – като се започне от пластмаса и се стигне до злато. Най-използвани са тези от мед или месинг.

Червен конец

Китайските монети, разбира се, символизират богатството. Носят се от хора, които искат да привлекат паричен поток към живота си. Характерни са с това, че имат дупка или по-точно идеално изрязан квадрат по средата. Затова е лесно да се завържат на конец или да се поставят на верижка и да се носят като оригинално бижу.

Специалисти по източното учение съветват обаче, ако ги връзвате, задължително трябва да го направите с червен конец или червена панделка. Смята се, че червеното е цветът на парите и поставено върху китайска монета, привлича благополучие.

Повече за всеки случай

Колкото повече, толкова повече не е просто култова фраза на Мечо Пух, а и правило поне що се отнася до китайските монети. Фън шуй последователите съветват да не носите само по една китайска монета – най-добре по три. И то не просто за щастие – а за пари. Често трите монети се връзват заедно с червен конец, и то не така, че да са една зад друга, а по специален начин с преплитане, за да стоят като залепени една до друга.

Такава връзка е добре да носите винаги в портмонето си;,в джоба си, когато отивате на важни преговори, или да поставите близо до входната врата на офиса си. А ако имате нужда от пари за домакинството, просто поставете трите монети под изтривалката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X