Напишете дума/думи за търсене

С няколко дребни трика привличаме късмета

Намерите ли монета на улицата ще я приберете, защото знаете, че може да ви донесе нещо добро. Ако сънувате мравки, е на пари, поне така твърди тълкуванието на старите баби. От късмет обаче не се отказва никой. Понякога търпеливо го чакаме да ни споходи, но често ни се иска да ни изненада по-бързо. Древното китайско изкуство и философия фън шуй съветва как да го предразположим.

Изхвърлете ненужното

Махнете всичко, което не използвате и само заема пространството около вас. Освободете се от натрупаните стари дрехи и непотребни вещи вкъщи. Подарете ги, зарадвайте някого в нужда или просто ги изнесете от къщата си. Дайте възможност на добрата енергия да се движи свободно около вас. Подредете и работното си място.

Почистете

Всичко у дома, до блясък. Вече е по-лесно, след като няма какво да ви препъва всеки път, когато се опитате да го направите. Обърнете внимание на всяко кътче, не само на основните и най-натоварени зони в дома ви. Колкото повече смет изхвърлите от дома си, толкова повече е и негативното, от което се освобождавате.

Вземете си дракон

Под формата на статуетка, рисунка или някакъв елемент в интериора. Според фън шуй митичните същества имат силата да привличат късмета. Само не ги поставяйте „да гледат“ към прозореца или вратата, за не отпратите късмета си през тях. Дракон в червен, зелен или лилав цвят е за предпочитане. Това са основните цветове, които традиционната китайската култура свързва с благоденствието и просперитета. Ако пък драконът държи перла, това означава, че освен за късмет, отваряте дома си и за пари.

Посадете растение

Но не какво да е, а зелено с дебели, лъскави и кръгли листа. Сложете го да расте в златна саксия, за да е златен и късметът ви. Може да засадите в дома си и драцена сандериана, или както я наричат не случайно бамбукът на щастието (lucky bamboo). Не забравяйте да внасяте в дома и на работното си място свежи цъфнали цветя.

Боядисайте входната врата в правилния цвят

Според посоката, в която е ориентирана. За късмет тези, които са обърнати на юг, е добре да са боядисани в червено или оранжево. Тези на север – в синьо или в черно. Западно ориентираните е най-подходящо да са сиви или бели, а тези, които гледат на изток – кафяви или зелени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X