Напишете дума/думи за търсене

Китайските символи за успех, които е добре да имаме у дома

 Източните култури вярват в божества, различни от тези на народите, живеещи на запад. Китайците са известни не само с прочутата си кухня, но и със собствените си вярвания и отдават значимото на силата, която въплътяват в себе си някои животни и растения.

Кои са природните символи, които те свързват с победа и успех, които винаги присъстват в домовете им?

1. Чи Лин ви дава стимул и смелост. Вярва се, че конят с драконова глава донася самоувереност, бързи успехи и смелост. Може да го използвате като изображение на картина в офиса си или като фигура в дома си, когато имате нужда от стимул.

2. Феникс – носи успех и власт. Като статуетка в дома ви ще помогне да привлечете много успехи, но е идеален символ и за носене под формата на бижута. Според китайската философия единствено фениксът може да ви подсигури победа дори и в най-отчайващата на пръв поглед битка. Точно затова е и много обичан символ за татуировки.

3. Слон с вдигнат хобот – за каквато и победа да е нужен. Това е един от най-популярните източни символи, много използван и на запад. Смята се, че фигурка на слон с вдигнат хобот гарантира победа във всяка една област, така че просто носете в чантата си една такава за всеки случай.

4. Планина - за израстване в кариерата. Във фън шуй се вярва, че планините имат специално значение и могат да се използват за привличане на просперитет. Източното учение ни съветва да поставим зад бюрото си изображение на планина, защото по този начин ще си гарантираме множество победи и израстване в кариерата. Но не бива на изображението да има много вода, защото това може да доведе нежелани последици.

5. Трикрака крастава жаба – за лидерство. Колкото и отблъскващо да звучи, такава фигурка се счита за един от най-мощните фън шуй символи. Смята се, че носи победа и лидерство за притежателите си и подсигурява атмосферата в дома. Но не бива да се слага на видно място – най-добре е да са под масата или канапето.

6. Дърво на парите – бърз успех и самоувереност. Тези красиви малки фигури, представляващи дърво, което вместо листа има китайски монети могат да красят както и дома, така и офиса ви. Според фън шуй специалистите те носят стремглав финансов успех, но също така дават и вътрешна увереност и сила да преодолеете всяко препятствие.

7. Крава на желанията ако имате мечта... За китайците кравата се свързва с живителната земна енергия, която ни дава сили да сбъднем всички мечти. Кравата на желанията е най-въздействаща, когато е изобразена полегнала на една страна, заобиколена от монети.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X