Напишете дума/думи за търсене

Кои богове сме според зодията

Всеки зодиакален знак има специфично качество, което се отнася за него. Въз основа на тях хората действат, обичат и живеят по определен начин. Всяка зодия се основава на гръцката митология и е тясно свързана с личността на гръцките богове и богини. Тъй като тези божества са били много реалистични, не е изненадващо, че доста от техните характеристики са се прехвърлили върху нас, смъртните.

Ето с кои богове и богини са свързани различните зодии.

ВЕЗНИ: Афродита - богинята на любовта и красотата

Времето лети за вас много бързо. Всички ние сме несъвършени и със срок на годност. Това са някои от истините, които представлява Афродита - майката на любовта. Известно е, че Афродита е имала афинитет към неподходящи половинки, омъжвайки се за куция и грозен бог Хефест. Но вашата светлина свети ярко и носи щастие на хората.

Вашите символи са огледала и раковини, а животното, което ви определя, е гълъбът.

КОЗИРОГ: Аполон - богът на слънцето и на музиката

Изпитвате уважение към онези хора, които работят усилено и имат някакъв талант. В края на краищата, приличат много на вас - те също са толкова трудолюбиви, колкото и вие сте, и се стремят да постигат повече и повече.

Но само защото работите усилено, не означава, че сте работохолик.

Обичате изкуството и сте привлечени от индивиди, които имат някакво умение за споделяне с публиката. За вас не е проблем за нула време да се научите да свирите на някакъв инструмент и да сътворите най-красивата песен на света. Околните харесват енергията ви, въпреки че знаят, че държите емоциите си под контрол.

Вашите символи са триножникът, лаврите и лирата, а животните, които ви определят, са вълкът, гарванът и гущерът.

ТЕЛЕЦ: Хестия – богинята на домашното огнище

Вие сте чудесен приятел и поставяте приятелството над всичко. Имате остра памет и помните рождените дни на всичките си другари. Наясно сте с това от какво се интересуват те и правите всичко възможно те да следват своя път. Когато приятелите ви се чувстват тъжни, винаги ги подкрепяте. Не си падате по конфликтите и и стоите настрана от тях. Искате да прекратите всички неразбории между хората и светът да стане по-добро място. Ето защо сте уважавани от другите.

БЛИЗНАЦИ: Ерида – богинята на раздора и съперничеството

Имате желание за повече знания и се възхищавате на красотата. Вашата двойнствена същност е покровителствена от Ерида – дъщеря на богинята на нощта Никта и внучка на Хаос, благодарение на което успявате да превърнете хаоса в балансирано състояние. Хората обичат да са около вас, тъй като излъчвате някакъв комфорт и хубост, каквито трудно намират в някой друг.

Вашите символи са лък и стрела.

ВОДОЛЕЙ: Посейдон – богът на морето

Вие сте един от трите най-силни бога в гръцката митология. Хората искат повече от вас, отколкото искате да им дадете. Понякога ви смятат за интроверт, но това е добре. Трябва да прекарвате време със себе си. Но едновременно с това имате нужда от помощник, който ще ви бъде подкрепа, когато имате нужда. От време на време се чувствате емоционално, а това може да ви направи импулсивни. Ако искате да направите нещо, вие го материализирате. Хората ценят това качество и искат да бъдат с вас заради него.

Вашите символи са конят, делфинът и тризъбецът.

СКОРПИОН: Деметра- богинята на плодородието, земеделието и зараждащия се живот

Вие сте индивидуалисти и въпреки това сте привлечени от могъщи хора. Като цяло сте спокойни, но ако някой направи грешен ход, особено тези, които са близки и скъпи за вас, вашият гняв ще ги унищожи. Деметра е богинята, която учи човечеството, че е по-добро от животните и по този начин помага за формирането на цивилизациите.

Вашите символи са зърната, нарцисът, минзухарите, миртата, макът и пшеницата.

РИБИ: Хадес - богът на подземния свят

Той е вторият най-могъщ бог от гръцката митология. Хадес е женен за богинята на растителността. Тъй като Хадес може да бъде невидим, това означава, че вашите таланти и мисли са много добре скрити от другите. Може дори понякога да изглеждате зли към близките си. У вас има частица лошотийка.

Хадес обича да живее спокойно и в усамотение и това е причината, поради която често може да искате да останете сами. Това помага на творческата ви страна.

Вашите символи са рогът на изобилието, скиптърът и триглавото куче Цербер.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X