Напишете дума/думи за търсене

Любимите цветя на зодиите

Всяко цвете носи своята енергия, която по определен начин е свързана с разположението на планетите и зодиакалните знаци. Разбира се, няма строги правила, но нищо не пречи да обърнете внимание на цветята, които са подходящи за различните зодии.

Овен

Енергичните и понякога припрени Овни често нямат търпение да се занимават с отглеждане на цветя. Затова на този знак подхождат непретенциозните саксийни цветя, които могат да издържат дълго време без особени грижи – например, зелена лилия и бегония. А ако подарявате на Овен, нека са макове, червени рози, метличина или гладиоли.

Телец

Те имат изострена чувствителност към красотата и творчеството, затова с удоволствие се занимават с растениевъдство, като предпочитат пъстрите и ярки цветя. С лекота отглеждат растения, които се славят като претенциозни, но си падат най-вече по нежните и ароматни като теменужки, зюмбюл, мирта. Ще изпаднат във възторг от голям букет момини сълзи, розови рози или хризантеми.

Близнаци

Те са игриви, леки, подвижни, ярки. Но и леко нервни и бързо изморяващи се. Обичат цветята, умеят да се наслаждават на цветовете и ароматите. Не им харесва да полагат много усилия, затова избират да се грижат за прости, но в същото време атрактивни видове. За тях най-важното в един букет е цветята да бъдат различни видове и добре съчетани. Не могат да устоят на маргаритки и бели хризантеми.

Рак

Те са нежни, раними, със силна интуиция, понякога интровертни. Могат лесно да усещат чувствителността на растенията, затова с удоволствие се грижат дори и за най-претенциозните. Подходящи за отглеждане от тях са орхидея и циклама. Иначе се разнежват от всякакви бели цветя и обожават лилиите, лалетата, божурите.

Лъв

Това е може би най-яркият, артистичен и дори малко надменен знак от целия зодиак. Затова подбира също толкова цветни и нетрадиционни растения за жилището си, но предпочита някой друг да се грижи за тях – гардения, роза, азалия, нарцис. Може да им подарите божури, хризантеми, калии, слънчогледи.

Дева 

Хората, родени под този знак, изпитват огромно уважение към детайла и във всичко се стремят към съвършенство. Могат с лекота да довършват работа, започната от друг, а към себе си са доста критични. Растенията за тях трябва да съответстват на придирчивата им натура – бамбук или бонсай. Подарете им сини теменужки, фрезии или лалета.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X