Напишете дума/думи за търсене

Любимите цветя на зодиите

Везни

Везните са фини, аристократични, с ярко изразени естетични наклонности. Не харесват традиционните неща и това се отнася и за цветята. Сред саксийните растения в дома им най-вероятно ще видите необичайни, изискани екземпляри, но доста представители на тази зодия така и не се престрашават да отглеждат цветя. Поднесете им лилии или каквито и да е лилави цветя.

Скорпион

Скорпионите са загадъчни и тайнствени, изгарят от страст и амбиции. Затова и си падат по необичайните саксийни цветя, като ги интересува повече символиката около тях, а не аромата и цвета им, нито пък дали изискват особени грижи – като „насекомоядни цветя”. Няма да сгрешите, ако им поднесете орхидеи или божури.

Стрелец

Те могат да бъдат както спокойни и солидни, така и нетрадиционни и интересни. Техните саксийни цветя трябва не само да радват окото, но и да са гордост за притежателя си. Допадат им растенията с големи листа и цветове като гербер, лилия, орхидея, бегония, хибискус. Харесват им букети от нарциси или кала.

Козирог

Козирозите са стабилни, упорити и търпеливи, често са работохолици. Рядко отглеждат цветя, но когато го правят, е напълно професионално. Харесва им да се грижат например за аглаонема или цитрусови растения. Няма да сбъркате, ако им поднесете бели карамфили, лалета, гербери.

Водолей

Тези хора винаги са извън стандарта и традиционните правила. Характерът им наподобява мълния – може да дава светлина, но и да унищожава. Правят всичко, включително и отглеждането на саксийни растения, с лекота, но често не им достига търпение. Подходящи за тях са жасмин, орлови нокти, фуксия. Радват се на теменужки, бял люляк, нарциси, лотоси.

Риби

Това е най-тайнственият знак от зодиака. Вълнуват се от дълбокия смисъл на живота и духовната му страна. Склонни са към мечти и илюзии, падат си по красивите, разкошни и ароматни цветя. Могат да отглеждат дори и най-капризните саксийни цветя. Поднесете им лилии, лотоси или мимози.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X