Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй за привличане на пари

Много често ние се допитваме до източните учения, когато става дума за привличане на просветление, любов, вдъхновение и всякакви духовно измерими неща. Но според учителите, източната мъдрост може да бъде използвана също и за съвсем материални цели.

Фъншуй изобилства от практики за привличане на пари. Някои са елементарни за изпълнение, други по-сложни, но дали наистина действат? Не ни остава нищо, освен да проверим!

Перфектното портмоне

Неслучайно се казва „пари при пари отиват“. Във фъншуй това не означава, че парите ще отидат само при тези, които вече са богати, а че трябва да имате специално отношение към парите и най-вече към портфейла си, за да привличате още повече. Перфектното портмоне според източното учение е скъпо, ново и лъскаво. Забравете за стари и опърпани портфейли, защото така посланието ви е, че и вие искате да сте „опърпани“. Заложете на скъпо портмоне, това според източното учение е най-доброто капиталовложение. Добре е също да бъде червено на цвят, защото във фън шуй именно това е цветът на богатството и изобилието.

Уважавайте парите

Не носете смачкани банкноти по джобовете си и разхвърляни монети по чантата си. Грижливо прибирайте парите си, подредени, по възможност не нагънати и не разпилени. Нека монетите са в джобче за монети, а банкнотите внимателно прибрани в друго отделение. Ако се отнасяте с любов към парите и те ще ви отвърнат със същото.

Смело използвайте символите

Често в дома си поставяме всякакви символи за любов като делфини или за здраве като костенурка, но не бива да пренебрегваме и символите за привличане на богатство. Те могат да се поставят, както у дома, така и в офиса. Много силен символ е трикраката жаба, особено, ако е кристална; статуетка или изображение на плаващ кораб; фигура на дракон, феникс или тигър.

Дърво на парите

Това е не просто красива статуетка, но и задължителен аксесоар за всеки офис. Представлява миниатюрно дърво – естествено или от метал, по чиито клони са накачени монети или скъпоценни камъни. Най-добре да бъде поставено върху бюрото ви, до касата или до сейф, където държите пари.

Китайски монети, завързани с червен конец

Това е един от най-мощните фън шуй символи за богатство. Специалните монети (имитиращи древна китайска валута) се продават във всеки фъншуй магазин и представляват кръгли монети с квадрат по средата. Смята се, че такава монета, завързана с червен конец или червена панделка, неминуемо ще ви донесе богатство. За още по-голямо изобилие се използва т. нар. връзка на трите монети – три монети завързани заедно с червен конец. Тя може да бъде поставена в офиса, на бюрото или в дома – най-добре под изтривалката или до входа на жилището. Много успешен вариант е и да се носи в портмонето, за да може винаги да е с вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X