Напишете дума/думи за търсене

12 архангела и връзката им със зодиите

Много религиозни текстове и духовни практики предполагат, че има свръхестествен замисъл, който управлява раждането ни в определено време и място и при конкретни родители. И затова датите, на които сме родени, не са съвпадение.

Не случайно има 12 знака в зодиака. Всеки от тях представлява етап в цикъла на слънчевата енергия, тъй като е въплътена в живота на човечеството.

Всеки от дванадесетте зодиакални знака е свързан с 12 съзвездия, а ангелите на зодиака наблюдават всички хора, родени под съответния знак. Те може да ни помогнат да разберем нашия астрологичен знак и нашата цел в живота.

Ангели-хранители и архангели

Нашите лични ангели-пазители са тук, за да помагат само на нас, докато архангелите са тук, за да служат на всички. Те имат особени качества и са свързани с конкретните зодии, но всеки може да ги призове за помощ.

Може да поискаме помощ от нашите пазители ангели или архангели, като общуваме с тях в медитация или молитва. Те са навсякъде около нас, но ние трябва да потърсим тяхната помощ и да им дадем разрешение, за да се намесят в нашите житейски ситуации.

Коя зодия от кой архангел е пазена?

Овен: Архангел Ариел - "Божията лъвица"

Архангел Ариел е свързан със знака Овен и е наричан още Лечебният ангел на природата. Неговата роля е да ни помогне да се свържем и да бъдем в синхрон с всички форми на природата: физически и метафизични.

Ако искате да направите кариера в екологията или околната среда или да получите повече вникване в тайните на природата, помолете архангел Ариел да ви помогне.

Телец: Архангел Хамуел - "Който вижда Бога"

Архангел Хамуел е свързан със знака Телец и съдейства за привеждане на вътрешния мир и хармония във връзките.

Ако се стремите да намерите вътрешен мир, да проявите универсална любов или искате да укрепите отношенията си у дома и в работата, се обърнете към архангел Хамуел да ви помогне.

Той също се нарича "Намиращият ангел", така че, ако сте загубили нещо, може да го помолите да ви помогне да намерите изгубения предмет.

Близнаци: Архангел Задкиил - "Божията правда"

Архангел Задкиил е свързан със знака Близнаци и се нарича "ангел на прошката".

Винаги, когато чувствате, че не може да продължите напред от минали тревоги и болка, или имате проблеми да простите на някого, помолете архангел Задкиил да ви помогне да намерите състрадание и прошка.

Рак: Архангел Гавриил - "Силата на Бога"

Архангел Гавриил е свързан със знака Рак и неговата роля е да ви осигури "силата на Бога". Ако смятате, че имате нужда от помощ при избора на правилните думи, за да отправите важно послание, може да се обърнете към архангел Гавриил за помощ.

Той защитава и детето в нас и помага за подобряване на родителските умения.

Лъв: Архангел Разиел - "Тайните на Бога"

Архангел Разиел е свързан със знака Лъв и неговата роля е да съдейства за разкриването на тайните на Бога и божественото познание на душата.

Той помага да се донесе знание за вашата душевна цел и начин на живот. Неговата енергия може да бъде почувствана в ежедневните събития, които ви водят към крайната умисъл.

Ако имате повтарящи се мисли, сънища или дежа вю, които искате да разчетете, може да го помолите за помощ.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X