Напишете дума/думи за търсене

Знаци, че си ангел в човешки образ

Казват, че докато спим, ангелите разговарят с нашите души. Но има и души, които са истински ангели, облечени в човешки образ. Може ли да ги разпознаем сред цялата върволица от свити и уплашени хора, която минава ежедневно край нас? Може поне да опитаме. Кога, ако не днес – на големия ангелски празник...

Ти си ангел в човешки образ,

... ако някога си мечтал да отнемеш болката и тъгата от всички живи същества. Знаеш, че това е невъзможно, но ти се е случвало толкова силно да го пожелае сърцето ти, че чак да те заболи от невъзможността.

...ако усещаш, че имаш извънредния талант да помагаш на другите. Усещаш го и го правиш – помагаш - не за да ти се върне доброто, не за да ти благодарят или харесат, а защото помощта те кара да се чувстваш цял и силен. Пулсиращ и жив.

...ако си изключително чувствителен. Емпатията е едно от най-силните ти качества. Ти можеш да се поставиш на мястото на всекиго и понякога дори се плашиш от това, че може да разбереш и най-страшния изрод. Усещаш света и хората с всяка клетка на тялото си. През теб преминават и светлите, и тъмните облаци. Нищо не те подминава, без да те докосне, без да ти проговори надълбоко.

...ако вярваш, че в живота няма място за това да се предаваме. Ти не се отказваш никога от добрите си намерения. Ти се бориш за тях с всички средства и без да правиш голям въпрос от затрудненията си. Но твоята амбиция е благородна, нежна. Тя те довежда до края, без да си газил и мачкал, без да си изневерявал на принципите си. Ти си благ воин, който не спира да вярва в доброто.

...ако хората обичат да са край теб, ако разчитат на теб, вярват ти. Ти едва ли си типичният човек, който е в центъра на вниманието, но подсъзнателно всеки, който те познава, се стреми да бъде в близост до теб, защото ти си подслон. Ти ги караш да се чувстват спокойни и уверени. Ти създаваш на хората чувството, че всичко е за добро и че всичко ще се оправи.

...ако винаги можеш да видиш в лошото нещо добро. Хората казват: „Всяко зло е за добро“. Ти може и да не го изричаш често, но живееш най-искрено с този принцип. Имаш невероятна способност да откриеш лъч светлина и в най-дълбоката пропаст, и в най-начумерената нощ. Ти не го правиш с усилие, ти просто виждаш светлината. Сякаш нея я има навсякъде... и ти знаеш, че това е точно така.

...ако следваш сърцето си и не губиш вяра и в най-трудните моменти. Мнозинството от хора твърдят, че следват сърцето си през целия си живот и взимат решения, водени единствено от него. Но това не е вярно за голяма част от тях. Хората пресмятат минуси и плюсове, разграфяват таблици, оглеждат си добре нещата, за да преценят кое е най-доброто за тях, най-изгодното, най-лесното и тогава решават. Докато ти наистина следваш гласеца на онова мъничко нещо, което тупти отляво. И именно то е светлинката, която те води само напред. Често ти е по-трудно, отколкото на другите, но ти никога няма да се откажеш от своя водач.

...ако се наслаждаваш на всяко повдигане и падане. Ти знаеш, че пътят, за да бъде истински и градивен, не може да е гладък. Той се състои от повдигания и падания. Ти си от хората, които се вълнуват еднакво и в двете посоки. И когато си горе, и когато си долу, ти има какво да научиш и какво да дадеш.

...ако имаш понякога чувството, че си много сам и сякаш си от друг свят, а не от този. Някои хора се оплакват, че никой не ги разбира. Ти не си от тях. Ти просто понякога усещаш, че вибрираш на по-високи честоти от останалите хора. Дребните неща, които тях ги тормозят или радват, са незначителни за теб. Усещането за света, неговата промяна, възможността да се направи по-добра цялата тази наша обител – това са темите, които вълнуват теб. И понякога се чувстваш доста самотен в тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X