Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй цветове за банята

Фъншуй се стреми да насърчи плавността на енергията на околната среда.

Един от принципите на тази традиционна тенденция е свързан с хармонията и циркулацията на добрите вибрации. Ето защо, наред с вашата цветова схема, е важно да вземете предвид дизайна на дома си използването на конкретно пространство.

Според фъншуй банята е противоречиво място. Това е влажно пространство, често с малко естествена светлина, където почти не циркулира въздух. Така че въз основа на тази философия, ако не се адаптирате, негативните енергии могат да попаднат в капан и да се разпространят в останалата част от дома ви.

Цветовата палитра, която фъншуй препоръчва за банята, е доста широка. Имайте предвид, че цветове като червено и тюркоаз се считат за токсични в банята, тъй като насищат пространството.


Топло бяло
Топло бяло? Според фъншуй това се отнася до бели тонове, които съдържат охра пигментация, като бежово. Тези видове тонове създават уютна атмосфера, но също така позволяват циркулацията на светлината, което ще направи банята ви да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

Плътното бяло или бялото със синьо в него се считат за студени и не са предпочитаните тонове за банята.

Жълто
Фъншуй препоръчва да използвате цветове, които внасят топлина и светлина във вашата баня. В този случай добре комбинираното жълто създава тази атмосфера в това помещение. Въпреки това не трябва да забравяме, че жълтото е интензивен цвят и че прекомерното му използване може да насити банята, точно обратното на това, което искате да постигнете.

Може да го използвате в контраст с други цветове като бяло, за да намалите интензивността му. Освен това е много добър цвят в бани, където преобладава декор в кафяви тонове или дървена ламперия.

Зелено
Зеленото е един от най-използваните цветове в баните за фъншуй. Това е цвят, свързан с природата, свежест и надежда, поради което създава идеалната среда за циркулация на добра енергия. Това е често срещан нюанс в бани, подобни на спа, защото насърчава релаксацията.

Добра идея е да го комбинирате с растения, които имат топли цветове като орхидеи. Също така върви много добре с дървени покрития.

Синьо
Най-светлата гама от сини цветове, като небесно синьо и пастелно синьо, се използват във фъншуй банята. Тъмносиньото никога не трябва да се използва. За да осигурите по-топла атмосфера, използвайте аксесоари в топли цветове, които да допълват и контрастират във вашата баня. Може да използвате декоративни елементи в студени нюанси на синьото.

Освен това може да използвате и плътно бяло, което е много често срещана комбинация в определени бани. Причината е, че синьото представлява вода и хармония, докато бялото представлява спокойствие и мир. Заедно те постигат атмосфера на спокойствие.

Лилаво
Въпреки че не е обичайно да виждате този цвят в декора на баня, фъншуй го препоръчва, защото се ражда от смесица от студени и топли цветове. Това създава баланс на енергиите и осигурява различен дизайн на банята.

Ментово зелено
Зеленият цвят в банята изразява проста и много спокойна среда. Според фъншуй той се откроява, защото ни доближава до природата и ни кара да се чувстваме в хармония. Светлозелено (като ментово зелено) ще изглежда страхотно, когато се комбинира с кафяв или дървен декор. Това ще създаде класически стил, който е елегантен в същото време.

Земни цветове
Земните тонове са най-използваните в баните, защото са най-топлият тон в цветовата палитра. Ако искате да подобрите топлината във вашата баня и да я направите уютно пространство, това е най-добрият вариант.
Може да играете с различни земни тонове в жълто, портокалово, кафяво и червено.

В допълнение към стените, фъншуй предлага използването на цветове и шарки във всички аксесоари и елементи за баня. Удобно е да използвате завеси, пълни с цвят, с дизайн и шарки, които изпълват вашата баня с живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X