Напишете дума/думи за търсене

7 фъншуй съвета за декорация на терасата

Китайската философия, която работи върху хармонизирането на пространството, включва и външни площи като дворове и тераси.
Целта на фъншуй остава същата: правилна организация и разпределение на елементите, които да благоприятстват потока на енергия.

В случай на външна среда трябва да вземем предвид, че тя е в контакт с природата и е на открито. По този начин е необходимо не само да се обърне внимание на петте природни елемента и разположението на обектите според кардиналните точки, но и на цветовете, осветлението и видовете растения.

Фън шуй, чието значение се отнася до "вятър и вода", основава своята философска система върху хармоничното и балансирано заемане на пространството. За да благоприятства енергийния поток, философията се стреми да повлияе на хората по положителен начин.

За да направи това, тя използва серия от стратегии и съвети, свързани с реда, наличието на природни елементи и декорацията. Проектирането на тераса според принципите на фъншуй е възможно с някои конкретни препоръки.

1. Поставете растения
Наличието на растения представлява връзка с природата - основен аспект на фъншуй. В открити пространства като градини и тераси се препоръчва включването на разнообразна растителност. Лози, храсти и цветя са чудесни възможности.

За терасата фъншуй декорацията предполага ярки цветове, които допринасят за предаването на положителни чувства.
Също така е важно да осигурите добър дренаж на водата и оптимална грижа за вашите растения. Сухата растителност е един от най-негативните елементи според китайската философска система.

2. Светлите цветове са най-добри
Друг аспект, който трябва да имате предвид, е изборът на цветове, присъстващи в околната среда. Принципите на фъншуй за декорация на терасата предполагат включване на синьо, оранжево или жълто. Могат да се прилагат и пастелни нюанси.
Докато тъмните цветове трябва да се избягват, защото черното или кафявото са склонни да генерират негативна среда.


3. Ориентация
Реорганизирането на пространство за приемане на по-голямо количество естествена светлина е друга препоръка на фъншуй за зони като терасата. Тъй като това е открита площ, важно е да се възползвате от местоположението, така че да е ориентирано към най-осветените части. От друга страна, тя трябва да бъде защитена от вятъра.

4. Вземете предвид 5-те елемента и техния баланс
Както в затворените, така и в откритите пространства на дома, трябва да знаете значението на елементите според философията на фъншуй.
Това предполага, че добрият баланс между дърво, вода, земя, метал и огън влияе върху начина, по който се проявяват енергиите. Следователно всички тези елементи трябва да присъстват, така че да хармонизират пространството.
• Дърво: Ако имате голямо външно пространство, този материал може да присъства в маса, столове или други мебели, както и в дървета. Неговото присъствие е много важно, тъй като е свързано с топлина и пролетна енергия.
• Вода: Един от трансценденталните принципи на философската система показва, че водата е свързана с движението и промените, които се случват в живота. Поради тази причина е препоръчително да имате фонтан, басейн или украшение, което съдържа този важен елемент.
• Земя: Градините или терасите обикновено имат растения, така че присъствието на пръст е по-лесно в този случай. Този елемент е свързан със стабилната енергия на земния център.
• Метал: Според фъншуй този материал е свързан с дисциплината и постигането на нашите цели. На терасата е възможно да го включите с помощта на орнаменти за бюро или висящи декорации като камбанки.
• Огън: Това е един от основните елементи за предаване на сила и жизненост. Възможно е да го представите със свещи или факли, но ако мястото не е подходящо, може да използвате и пирамидални или триъгълни предмети.

5. Енергиен поток
Освен наличието на фъншуй елементи за терасата е важно да осигурите ред, който благоприятства здравословната циркулация на енергията. Според китайската система не е добра идея да се запълват пространствата с предмети или мебели, които пречат на преминаването на енергията.

Напротив, препоръчително е да изберете полезни неща, които осигуряват благополучие на жителите му. Освен това организацията на обектите трябва да е неравномерна, за да може да се даде приоритет на краткия и директен транзит на енергия.

Като цяло фъншуй не насърчава елементи с прави ъгли или остри краища. За да ги замените, най-добре е да изберете извити форми, за да омекотите пространството.

6. Обърнете внимание на осветлението
Въпреки че е на открито, светлината е друг аспект, който трябва да вземете предвид, когато търсите хармонична атмосфера на терасата. Необходимо е да се гарантира, че слънчевата светлина е балансирана – тоест, че присъства, но без да е прекалено много.

Освен това е необходимо да се избягват пространства, които постоянно създават сянка, за което могат да помогнат предмети като лампи, рефлектори или свещи. Малки, топли светлинни точки насърчават релаксация и почивка.

7. Атмосферни и почвопокривни растения
С елементи за външна декорация е възможно да се създаде топла и естествена атмосфера на терасата. За тази цел могат да се използват различни увивни растения за тапициране на градини.

Алтернатива за омекотяване на атмосферата е наличието на текстил както на пода, така и на мебелите. Възглавниците и килимите благоприятстват фъншуй декорацията за терасата и осигуряват по-голям комфорт, без да е необходимо да създавате препятствия по пътя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X