Напишете дума/думи за търсене

Цветя, подходящи за слънчеви тераси

Невен, кученца, агератум, петунии, богородички, калдъръмче, пламъчета, цинии, петльов гребен, дребноцветни хризантеми, флокс, лобелия, кохия, газания, латинки, годеции, нискорастящ ароматен тютюн, дребни гергини.

От двегодишните растения най-подходящи са теменужките и маргаритките.

Ако имате възможност да поставите и въженца, които да играят ролята на опори, тогава можете да си засадите и кобея, циганчета, ароматен грах, декоративен фасул, тунбергия. Многогодишните виещи се растения, които могат да се използват, са клематисът, розите и др.

Великолепно украшение на слънчевия балкон са стайната бегония, копривката и мушкатото. Те могат да се съхраняват в дома и отново да излязат навън през следващата година.

Почвата в саксиите и сандъчетата трябва да се мулчира с торф, за да не изсъхва бързо.

Ако ще отглеждате висящи растения в кошници (петуния, лобелия, латинка и др.), използвайте лек дренаж и лека почвена смес, за да не е много тежко на конструкцията.

Внимателните грижи за балконската градина ще бъдат щедро възнаградени с пищен цъфтеж, приказни аромати и буйна зеленина.

Важно

През май повечето растения влизат в период на бурно развитие, когато се появява основната маса листа, завързват пъпки, разпукват се цветовете. За доброто развитие на растенията са нужни много хранителни вещества. Пищно цъфтящите и бързо развиващите се растения обикновено се подхранват един път в седмицата, развиващите се с умерена “скорост” - един път на две седмици. Бавно растящите трябва да се подхранват един път на 3-4 седмици. На пазара могат да се намерят най-различни торове, в това число специални за цитрусови, за азалии, бегонии, рози и др. Преди да се подхранят растенията, трябва да прочетете внимателно указанието на опаковката.

В цветните саксии или сандъчета често се засаждат нискорастящи гергини. Най-добре е да купите ранно цъфтящи сортове, които са предназначени за отглеждане в контейнери. Гергините се нуждаят от обилно поливане, но трябва да се има предвид, че при излишък на вода страдат от болестта сиво гниене. Гергините се нуждаят и от добро хранене: всяка седмица добавяйте във водата за поливане торове за цветя в указаните на опаковката дози.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X